Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Alonso bocsánatkérést vár a Red Bulltól

Hockenheimring, Hockenheim, Germany
Saturday 21 July 2018.
Fernando Alonso, McLaren.
Photo: Steven Tee/McLaren
ref: Digital Image _1ST8910

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso azt reméli, a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elnézést kér tőle azért, amiért nyilvánosan kritizálta őt. A spanyol újabb részleteket árult el arról, hogyan kereste őt meg a Red Bull idén többször is.

Alonso a 2019-es idényben már nem lesz tagja a Forma-1 mezőnyének, Belgiumban pedig elárulta, idén két megkeresést is kapott a Red Bull csapatától, habár az osztrák istállónál több alkalommal is hangoztatták, eszük ágában sem volt szerződtetni a korábbi bajnokot.

Sőt, Christian Horner egy interjúban azt mondta, nem lenne „egészséges”, ha Alonso a Red Bullhoz kerülne, mert a spanyol „minden csapatnál képes némi káoszt okozni”.

A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko úgy fogalmazott, Alonso már akkor is nagyon nehéz feltételeket kötött, amikor egy évtizeddel ezelőtt valóban tárgyaltak vele.

A McLaren versenyzője azt mondja, a kritikák nagyon furcsák, mivel a Red Bull tényleg megkereste őt idén kétszer is.

„Igen, volt pár ajánlatom a Red Bulltól” – mondta a rutinos versenyző a Sky Sports F1 televíziónak.

„Ami azt illeti, volt egy 2007-ben, 2009-ben, 2011-ben és 2013-ban, illetve idén is kettő – az egyik Monacóban, a másik pedig augusztusban.”

„Szóval örülök, hogy rákérdeztek, mert Christian Horner és Mr. Marko nyári nyilatkozatainak semmi értelme, igazán meglepőek – ezek szerint én káoszt kreálok, és olyan ember vagyok, akivel nehéz együtt dolgozni.”

„Egy: soha nem dolgoztak velem. Kettő: az elmúlt 7 évben 5-6 alkalommal kerestek meg, most pedig azt mondják, hogy lojálisak a programjukhoz és fiatal versenyzőjükhez. Furcsa és sportszerűtlen ez velem szemben.”

„A nyári nyilatkozatai után írtam is Christiannak, ő pedig elnézést kért e-mailben, és remélhetőleg ezen a hétvégén újra bocsánatot kér majd.”

Horner pénteken újra világossá tette, nem adtak ajánlatot Alonsónak, habár Flavio Briatore és az F1 menedzsmentje is igyekezett közbenjárni.

„Nyilván Flavio rajta volt az ügyön, a FOM is törekedett rá, de kezdettől fogva világos volt a dolog” – mondta a szakember a Channel 4 csatornának.

„Valóban ajánlottunk Fernando Alonsónak egy szerződést – de az még 2007-ben volt! Tudomásom szerint a Red Bulltól senki sem ajánlott neki azóta.”

„Ő egy csodás versenyző, nagyszerű tehetség, de nem illik a csapatunkba, és mi fiatal tehetségekbe, illetve juniorprogramunkba invesztálunk, mely igazán sikeres volt az elmúlt 10 évben.”

A Red Bull végül úgy döntött, a Renault-hoz távozó Daniel Ricciardo helyét Pierre Gasly veszi át jövőre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!