Alonso Briatorénak ajánlotta dobogós helyezését

A Renault kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso egykori csapatfőnökének, a csalásügyben való részvételéért élete végéig eltiltott Flavio Briatorénak ajánlotta a Szingapúri Nagydíjon szerzett dobogós helyezését.

A Renault kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso egykori csapatfőnökének, a csalásügyben való részvételéért élete végéig eltiltott Flavio Briatorénak ajánlotta a Szingapúri Nagydíjon szerzett dobogós helyezését.

A spanyol versenyző az idei évben először állhatott fel a dobogóra, miután a harmadik helyen végzett a vasárnapi villanyfényes futamon, ahol egyetlen hibát sem vétett, és lecsapott minden elé kerülő lehetőségre.

Alonso dicsérő szavakkal illette csapata összes dolgozóját, akik éjt nappallá téve azon voltak, hogy az elmúlt hetekben történt eseményeket feledtetve, jól szerepeljenek a hétvégén. A kétszeres világbajnok egykori főnökéről, Briatoréról sem feledkezett meg.

“A csapat végig fantasztikus volt, egy igazán csodálatos csapatunk van” – mondta a spanyol a futam utáni sajtótájékoztatón. “A szerelők és a mérnökök, illetve a gyárban dolgozók mind a maximumot nyújtották, és néha jönnek az eredmények, néha viszont egy kicsit szerencsétlenek vagyunk.”

“Azonban ez a dobogós helyezés még különlegesebb, az elmúlt időszakban történtek után. Egy nagyon nehéz perióduson vagyunk túl, és most ezt magunk mögött hagytuk, és a hátralévő versenyekre koncentrálunk.”

“Ezt a dobogós helyezést Flaviónak ajánlom, aki most ugyan otthonában van, de neki is része van a mai sikerben” – tette hozzá Alonso.

A Renault versenyzője számára nem volt egyszerű az első kör, ugyanis már az első kanyarban hatalmas csatát vívott Sebastian Vettellel a harmadik helyért, majd Mark Webber egy kétes manőverben elment mellette, ami miatt Timo Glock is megelőzte.

Alonso úgy érzi, hogy ha az elején maga mögött tudta volna tartani a Toyota német pilótáját, talán még előrébb is végezhetett volna, de nem szomorkodik emiatt, hiszen a harmadik hely is egy fantasztikus eredmény számukra.

“Az első kör elég stresszes volt, Markkal egymás mellett érkeztünk meg a hetes kanyarba, mindketten szélesen vettük az ívet, ami miatt Timo el tudott menni mellettem a nyolcas kanyarban” – magyarázta.

“A Webberrel vívott csatám közben pozíciót vesztettem Timóval, és végül mögötte fejeztem be a versenyt. Nem bosszankodom, mert ez egy fantasztikus eredmény számunkra. Nem volt meg a sebességünk a hétvégén ahhoz, hogy felálljunk a dobogóra, és végül sikerült, szóval jobb eredményt értünk el, mint amire számítottunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!