Alonso cáfolja, hogy direkt szabotálta az Alpine F1-es csapatát - F1VILÁG.HU

Alonso cáfolja, hogy direkt szabotálta az Alpine F1-es csapatát

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso határozottan cáfolja, hogy ő, Mark Webber és Flavio Briatore összefogtak annak érdekében, hogy szabotálják az Alpine 2023-as felállását.

A spanyol pilóta a Magyar Nagydíjat követő hétfőn jelentette be, két szezon után távozik a francia istállótól, jövőre pedig az Aston Martinnál folytatja pályafutását, ahol Sebastian Vettel helyét veszi át. Nem sokkal a bejelentés után az Alpine is tájékoztatta a közvéleményt arról, Alonso helyére Oscar Piastrit, eddigi juniorversenyzőjét szerződteti – az ausztrál pilóta azonban néhány órával később közölte, ő biztosan nem lesz az enstone-i istálló versenyzője. A fiatal tehetség várhatóan Daniel Ricciardót váltja majd a McLarennél.

Piastrit az a Mark Webber menedzseli, aki kiváló kapcsolatot ápol Alonsóval, ezért voltak pletykák arra vonatkozóan, hogy a kétszeres világbajnok és menedzsere, Flavio Briatore Webberrel összefogva szaboltálták az Alpine csapatát.

Az ezzel kapcsolatos kérdésre reagálva viszont Alonso Belgiumban gyorsan leszögezte, nem igazak a vádak, az Aston Martin őt Vettel visszavonulásának bejelentése után kereste meg.

„Egyáltalán nem igaz. Olvastam erről az első pár napban, és őszintén szólva elég szomorú és idegesítő olvasni az efféle összeesküvés-elméleteket, mert én hoztam meg ezt a döntést” – mondta Alonso. „Pár hónapig egyeztettem a csapattal a szerződés meghosszabbításáról, de semmi hivatalos nem érkezett, semmi hivatalos dolog nem történt, az Aston pedig felhívott, miután Sebastian bejelentette a visszavonulását.”

„Ha Sebastian folytatnál, ez feltehetően nem történik meg, nem szerződöm az Astonhoz. Nagyon világos és könnyű döntés volt ez részemről, és ami utána történt, illetve az, ami Oscarral történik, nem az én dolgom.”

„A sportba való visszatérésem is az Alpine-nak köszönhető, szóval csak a legjobbakat kívánhatom nekik a jövőre nézve, és nagyon szomorú volt olvasnom az efféle véleményeket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!