Alonso célja a bajnoki cím az új Renault-val - F1VILÁG.HU

Alonso célja a bajnoki cím az új Renault-val

HIRDETÉS

A Renault spanyol versenyzője, Fernando Alonso elmondta, egyetlen cél lebeg a szeme előtt, méghozzá az, hogy harcba szálljon az élmezőnnyel, és megszerezze a világbajnoki címet csapatának az idei esztendőben.

A Renault spanyol versenyzője, Fernando Alonso elmondta, egyetlen cél lebeg a szeme előtt, méghozzá az, hogy harcba szálljon az élmezőnnyel, és megszerezze a világbajnoki címet csapatának az idei esztendőben.

Azt követően, hogy egy évet lehúzott a McLarennél, Alonso a tavalyi évben visszatért a Renault-hoz, mellyel 2005-ben és 2006-ban világbajnoki címet aratott.

A spanyol pilóta számára azonban nem volt egyszerű a váltás, hiszen egy élcsapattól, időközben középszerűvé váló istállóhoz érkezett vissza.

Mindez meg is látszott a szezon első felében mutatott teljesítményén, ahol önhibáján kívül esett-kelt, ám az idény utolsó versenyein magára talált, és két futamgyőzelmével végül a bajnokság ötödik helyén végzett.

Ez pedig komoly önbizalmat adott neki, így nem csoda, hogy komoly sikereket vár az idei évtől, különösen az új szabályok miatt, amik az eddiginél is jobban megkavarhatják az erőviszonyokat.

Alonso a kinézetre nem túl tetszetős R29-es modell tegnapi bemutatóján elmondta, mind neki, mind csapatának az a célja, hogy megszerezze a bajnoki címet az idei szezonban.

“Jelen pillanatban úgy gondolom, hogy Flavio (Briatore) és én, valamint az egész csapat nagyon optimista. Szerintem csakis egy célunk lehet a 2009-es szezonra, méghozzá az, hogy megszerezzük az egyéni és a konstruktőri bajnoki címet. Mindkét vb-címet célba vettük” – mondta Alonso a riportereknek Portugáliában.

“Mindenki erre koncentrál, és a szélcsatornából illetve a próbapadról származó eredmények alapján az eddiginél is optimistábbak lehetünk. Az eredmények jobbak, mint amit korábban jósoltunk, így mindenki nagyon motivált. Azonban nem szabad elszállni, mert soha nem lehet tudni.”

“Szükséged van néhány tényezőre, hogy a szezon végén bajnok lehess, de bízom abban, hogy már az első versenyen legalább a dobogós helyekért harcban leszünk” – tette hozzá a spanyol, aki szerint a Renault jó ösvényen halad új autója fejlesztése terén, ugyanis az eddig már bemutatott versenygépeken semmi olyan különleges megoldás nincsen, ami miatt félniük kellene.

A csapat vezetője, Flavio Briatore szintén magabiztos a következő idényt illetően, és úgy gondolja, mindenük megvan ahhoz, hogy Alonso harcba szállhasson a bajnoki címért 2009-ben.

Hirdetés

“A tavalyi év végén is az élmezőnnyel csatázott” – mondta az olasz szakember. “Nem látok okot arra, amiért ne lehetne ismét ilyen pozícióban idén. Fejlesztettünk az autón, és ha a tavalyi bajnokság március helyett júniusban kezdődött volna, akkor minden esélyünk meglett volna arra, hogy a végéig harcban maradjunk a nagyokkal. Azonban sajnos márciusban kezdődött meg a szezon, és most is akkor fog. Ezzel most is mindenki tisztában van, és így is kell készülnünk a következő szezonra.”

Bár az elmúlt időben alig volt olyan hét, hogy ne hozták volna szóba Alonsót a Ferrarival, a spanyol pilóta nem foglalkozik a pletykákkal, és bízik abban, hogy egy sikeres idénnyel véget vethet a jövőjével kapcsolatos spekulációknak.

“Már vagy négy-öt éve erre a kérdésre kell válaszolnom” – mondta a spanyol, mikor a Ferrariról kérdezték. “Bízom abban, hogy idén már nem kell ezekkel a kérdésekkel foglalkoznom, és ha versenyeket nyerünk, illetve harcban leszünk a bajnoki címért, mindenki elfelejti a Ferrarit.”

“Ez a célom, hiszen minden eddiginél motiváltabb vagyok, és a lehető legjobban felkészültem a következő idényre. Az új szabályokkal, már alig várom, hogy autóba ülhessek és megkezdhessem a versenyzést.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!