Friss hírek

Alonso: A célom a harmadik világbajnoki cím!

Meghosszabbította szerződését a McLaren Forma-1-es csapatával Fernando Alonso – a spanyol célja, hogy megszerezze pályafutása harmadik világbajnoki címét is.

A spanyol versenyző és csapata csütörtökön jelentette be, hogy megújították közös megállapodásukat, így Alonso 2018-ban biztosan a patinás brit istállót erősíti majd.

Sőt, Alonso elmondása szerint együttműködésük hosszú távra szól, hiszen nem titkoltan az a célja, hogy újra a csúcsra érjen. A spanyol szerint ez a McLarennel sikerülhet.

„Nincs kétségem afelől, hogy ezúttal jól alakulnak a dolgok. A McLaren az egyik legjobb csapat” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Igen, küszködtünk az elmúlt 3 évben, de a csapat megtette a szükséges lépéseket, szóval a 2018-as idény már sokkal jobb lehet. Hiszek ebben a projektben, ezért is gondolom azt, hogy a következő idény jól alakul majd.”

„Hogy őszinte legyek, az elmúlt évek során végig azt gondoltam, hogy adnom kell még egy esélyt ennek a projektnek, és befejezetlen ügyem van a McLarennel. Mert tudom, hogy megvan a potenciál ebben a csapatban ahhoz, hogy újra a csúcson legyen, és világbajnokká váljon a jövőben.”

Arra a kérdésre, hogy mit ért ’befejezetlen ügy’ alatt, Alonso kifejtette: „A harmadik világbajnoki címemet. Ez a prioritás. De továbbra is úgy gondolom, ahhoz, hogy a legjobb versenyző legyél a világon, nyerned kell a különféle szériákban. Szóval igen, lehetséges, hogy elindulok más versenyeken jövőre. Az Indy 500 ütközik a Monacói Nagydíjjal, szóval azt kijelenthetem, hogy ott nem indulok majd el, de azt is leszögezhetem, hogy visszatérek még az Indy 500-ra a jövőben.”

„Voltak más opcióim is a Forma-1-re vonatkozóan. Nyáron még voltak lehetőségek a topcsapatoknál is, de én mindig is a McLarennél akartam maradni. De akkoriban még a különféle motorgyártókkal egyeztettek, szóval időt kellett adnom nekik, hogy rendezzék soraikat.”

„Aztán a McLaren a Renault-t választotta, ami késleltette a döntésemet, mert tudnom kellett, hogy mik a Renault tervei a következő évre.”

Alonso hozzátette, nem az volt a döntő szempont, hogy a McLaren Renault-motorokra váltott.

„A McLarennél akartam maradni, de amíg nem volt tiszta a helyzet, nem hosszabbíthattam meg a szerződésemet. Júliusban és augusztusban még túl sok volt a kérdőjel, szóval vártam. A célom az volt, hogy egy győztes tervet írjak alá. A téli, barcelonai teszteken már látni fogjuk február végén, hogy versenyképesek leszünk-e.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!