Alonso diktálta a tempót pénteken Hockenheimben - F1VILÁG.HU

Alonso diktálta a tempót pénteken Hockenheimben

HIRDETÉS

Fernando Alonso végzett az élen a Német Nagydíj pénteki második szabadedzésén, ahol nyirkos, száradó pálya fugadta a mezőnyt. A Ferrari spanyolja mögött Sebastian Vettel, és Felipe Massa végzett.



A Ferrari úgy tűnik, magára talált, és valóban harcban tud maradni a bajnoki címért, miután versenyzői, Fernando Alonso és Felipe Massa az első, illetve a harmadik helyen végeztek a Német Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén.

Alonso a másfélórás edzésen hatalmas harcot vívott csapattársával, és a Red Bull Racing ausztrál pilótájával, Mark Webberrel, miközben folyamatosan száradt a pálya a reggeli esőzések után.

Mindhárman a szuperlágy keverékeken futották meg legjobb idejüket, és az első, a harmadik, illetve a negyedik pozícióban végeztek, miután Sebastian Vettel a második helyre ugrott fel a másik Red Bullal.

A német versenyző kis híján a kavicságyban ragadt az aréna szekciónál, ám sikeresen vissza tudott térni a pályára, majd mindent megtett annak érdekében, hogy megörvendeztesse hazai közönségét egy első hellyel, ám végül 29 ezreddel lemaradva Alonso mögött, be kellett érnie a második pozícióval.

A Ferrari és a Red Bull versenyzői mögött a hazai közönség előtt szereplő Mercedes GP duója végzett, Nico Rosberg és Michael Schumacher sorrendben.

A brackley-i bázisú alakulat azonban nem lehetett felhőtlenül boldog, mert mindkét autója megsérült.

Rosberg az egyik kerékvetőn összetörte az első vezetőszárnyát, míg Schumacher többszöri pályaelhagyásának az lett a vége, hogy idő előtt be kellett fejeznie programját, így az utolsó percekben már nem tudott pályára gördülni, hogy esetleg javítson idején.

Lewis Hamilton azonban fantasztikus munkát végzett, és a hetedik helyen végzett, pedig csak az utolsó negyedórában tudott pályára gördülni, és csak tíz kört teljesített.

Hirdetés

A McLaren szerelői hihetetlenül keményen dolgoztak a garázsban, hogy helyrepofozzák az első edzésen összetört autóját, amit végül nem sokkal a második edzés vége előtt ismét pályára tudtak küldeni, és amivel Hamilton csapattársa elé tudott kerülni, aki csak a 15. pozícióban végzett, ám hosszú, teli tankos etapokat teljesített.

Robert Kubica az utolsó pillanatokban megfutott gyorskörével a nyolcadik helyre hozta be a Renault-t, akit a Williams pilótái, Rubens Barrichello, és Nico Hülkenberg követtek az első tízben.

Az első edzés győztese, Adrian Sutil gyengébben teljesített a száraz pályán, és csak a 14. helyre hozta be a Force Indiát, míg az újonc csapatok közül ismét Timo Glock diktálta a tempót a Virgin Racinggel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!