Alonso dobogóra állna 350. F1-es versenyén - F1VILÁG.HU

Alonso dobogóra állna 350. F1-es versenyén

Szeretne nagyot álmodni, így a dobogót célozza meg Forma-1-es pályafutása 350. versenyén a kétszeres világbajnok Fernando Alonso.

Az Alpine versenyzője remekül szerepelt a Szingapúri Nagydíj szombati időmérő edzésén, hiszen az 5. rajtkockát szerezte meg, autója ráadásul egész hétvégén igencsak erősnek mutatkozott a kanyargós utcai pályán. Alonso történelmi futam előtt áll, ő lesz ugyanis az első, aki 350 versenyen állt rajthoz a száguldó cirkusz történetében – ezt pedig természetesen szeretné méltóképp megünnepelni.

„Azt gondolom, ha száraz versenyünk lesz, akkor nehéz lesz előzni” – mondta a spanyol pilóta az időmérő után. „Szóval jó lenne a top 5-ben végezni, és több pontot gyűjteni, mint a McLaren – ez lesz ugyanis a fő cél. Ha pedig vizes lesz a pálya, akkor nyilván rengeteg minden történhet.”

 

„Alakulhat nagyon jól, vagy nagyon rosszul is a verseny számunkra, ha például összetöröd az autót, vagy ilyesmi. Szóval kockázatos lesz, ha vizes lesz a pálya, de két pozícióra vagyunk a dobogótól. Szóval miért ne álmodnánk nagyot?!”

Alonso elismerte, elég feszült és kiélezett volt a változatos körülmények között megtartott időmérő.

„Stresszes volt, nem kérdés, határeset, hogy mennyire élvezetes – szerintem a magas kockázat és a stressz miatt. Amikor felraktuk a slick-gumikat a Q3-ban, az egy bátor döntés volt mindenki részéről, mivel csak tippelni tudtunk. Végül jó döntésnek bizonyult, de mivel minden körben egyre gyorsabbak és gyorsabbak lettünk, csak abban bízhattunk, hogy az autó a pályán fog maradni, a pálya pedig szárazabb lesz, mint másfél perccel korábban. Remélhetőleg egy kicsit nyugodtabb versenyünk lesz vasárnap.”

Arra a kérdésre, hogy azért élvezte-e a kockázatos időmérőt, Alonso így felelt: „Nem, mert nem a világbajnoki címért harcolok, szóval nem tesz jót a szívemnek az ilyen magas kockázat úgy, hogy semmi jutalma nincs!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso dobogóra állna 350. F1-es versenyén
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!