Alonso: Döntő lesz a következő három verseny - F1VILÁG.HU

Alonso: Döntő lesz a következő három verseny

HIRDETÉS

Fernando Alonso úgy gondolja, hogy kulcsfontosságú lesz a Renault számára a következő három verseny, ugyanis ki fog derülni, hogy csapata képes lesz-e behozni lemaradását, és harcba tud-e szállni a vb-címért az idei évben.

Fernando Alonso úgy gondolja, hogy kulcsfontosságú lesz a Renault számára a következő három verseny, ugyanis ki fog derülni, hogy csapata képes lesz-e behozni lemaradását, és harcba tud-e szállni a vb-címért az idei évben.

Azt követően, hogy kiválóan fejezte be a tavalyi évet és két győzelmet is aratott az utolsó versenyeken, a Renault borzalmasan gyengén kezdte az idei bajnokságot, amit jól tükröz, hogy mindössze csak öt pontot szerzett az első négy futamon.

A csapatok, köztük a Renault is, komoly újításokkal készülnek az európai szezonra, és az első három futamon fokozatosan vetik majd be új elemeiket, amiktől előrelépést remélnek.

Alonso szerint éppen ezért lesz fontos a következő időszak, mert az meghatározó lesz a bajnokság további részére nézve, ugyanis abban az esetben, ha nem tudnak közelebb kerülni riválisaikhoz, biztosan lemondhatnak a bajnoki címről 2009-ben.

“Úgy gondolom, hogy a következő három futam nagyon fontos lesz” – idézte Alonsót az autosport.com. “Véleményem szerint többé-kevésbé az összes csapat beveti legnagyobb fejlesztéseit a következő három futamon.”

“Néhányan mindent betesznek autóikba Barcelonában, egyesek Monacóban viszik pályára újításaikat, és lesznek olyanok is, akik csak Törökországban használják a javítócsomagot.”

“Éppen ezért a következő három verseny után már sokkal tisztább képünk lesz arról, hogy ki hol áll, és kinek van esélye a bajnoki címre, illetve ki mondhat le arról, hogy megszerzi a végső győzelmet az idei évben” – folytatta a spanyol, aki szerint az első négy versenyen diadalmaskodó Brawn és Red Bull istállónak mindene megvan ahhoz, hogy továbbra is az élen maradjon.

“Úgy gondolom, két privát csapat áll az élen jelen pillanatban, de mindketten nagy csapatok. Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy néha kiscsapatnak hívjuk őket, pedig nem is olyan kicsik. A Red Bullnak és a Brawnnak megvannak az erőforrásai, talán még a Renault-nál is jobban áll ezen a téren, így szerintem, ha jól végzik a dolgukat, az élen maradhatnak.”

A Brawn és a Red Bull nem élvez gyári támogatást, a Mercedes és a Renault motorjait használja, ám ennek ellenére is veri az élcsapatokat, ami Alonso szerint egy kicsit furcsa, de mindenkinek el kell fogadnia.

“Bosszantó a Renault és a Mercedes számára, hogy rengeteg pénzt öltek motorjuk fejlesztésébe, és most a Brawn illetve a Red Bull az ő közvetett segítségükkel harcban van a bajnoki címért, miközben ők csak szenvednek. Azonban a dolgok már csak így mennek, ezt mindenkinek el kell fogadnia” – tette hozzá a spanyol világbajnok.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!