Alonso dühös, hogy megint az ő rádiózását emelték ki

Fotó: McLaren
Hungaroring, Budapest, Hungary. Friday 27 July 2018. Fernando Alonso, McLaren MCL33 Renault. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _2ST2467

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso a Magyar Nagydíj szombati időmérő edzése után úgy nyilatkozott, nem tudja, „mi a problémája a Forma-1-nek”, hogy ismét az ő egyik rádióbeszélgetését emelték ki a TV-közvetítésben.

Alonso arról folytatott diskurzust a Q2 utolsó perceiben, hogy milyen gumikat tegyenek fel autójára, a spanyol pedig meglehetősen tanácstalannak és frusztráltnak tűnt.

A McLaren versenyzője az időmérő után azt mondta, nem örül annak, hogy megint az ő rádióbeszélgetését emelték ki, holott vélhetően mindenki más ugyanerről értekezett a mérnökével.

„A FOM már így is elég idegesítő a rádiózásom miatt” – mondta a McLaren versenyzője, aki a 11. helyen zárta a mogyoródi időmérőt.

„Nem tudom, mi a gondjuk, hogy folyton az én rádiómat adják be, és nem tudom, mi nem volt rendben a diskurzusommal, amikor a pálya állapota egyre rosszabb lett. Nem lehetett már javítani a köridőkön, arról beszélgetsz [a mérnököddel], hogy milyen gumikat tegyetek fel, és hogy megéri-e futni még egy kört, vagy nem. Ez a kedvenc hobbijuk – sok sikert hozzá!”

ERRŐL RÁDIÓZOTT ALONSO A MÉRNÖKÉVEL:

McLaren: Fernando! Szerinted fel kellene tennünk új intermediate- vagy esőgumikat? Új interek, vagy esőgumik?

Alonso: Szerintem be kellene mennünk a garázsban, hogy lássuk, milyenek a körülmények. Kimehetünk esőgumikkal, de ha 25 másodperccel lassabbak vagyunk, akkor csak körözünk a semmiért. Javítanunk kell a 11. helyen.

McLaren: Oké, Fernando. Ha így teszünk, akkor csak… akkor csak egy mért körre lesz időnk a végén. Szóval csak egyet tudunk futni a végén.

Alonso: Nem tudom, haver. Tegyetek fel olyan gumikat, amiket akartok. Az utolsó szektor lehetetlen, ha egy rakétát teszünk az autóra, akkor is csak a 11. helyen végzünk.

Alonso az időmérővel kapcsolatban hozzátette, bár a rádióbeszélgetés során frusztráltnak tűnt, valójában elégedett, hiszen jobban szerepeltek, mint várták.

„Egyébként jó időmérő volt, elégedett vagyok. A körülmények nagyon nehezek voltak, szükség volt némi szerencsére, és a megfelelő időzítésre is” – magyarázta.

„A Q1-ben száraz pályán is jók voltunk, és hála az esőnek, itt vagyunk a 11. helyen, közel a pontokhoz. Azt gondolom, szerencsés szombat volt. Még többre lesz szükségünk vasárnap.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS