Alonso dühös, hogy megint az ő rádiózását emelték ki

Fotó: McLaren
Hungaroring, Budapest, Hungary. Friday 27 July 2018. Fernando Alonso, McLaren MCL33 Renault. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _2ST2467

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso a Magyar Nagydíj szombati időmérő edzése után úgy nyilatkozott, nem tudja, „mi a problémája a Forma-1-nek”, hogy ismét az ő egyik rádióbeszélgetését emelték ki a TV-közvetítésben.

Alonso arról folytatott diskurzust a Q2 utolsó perceiben, hogy milyen gumikat tegyenek fel autójára, a spanyol pedig meglehetősen tanácstalannak és frusztráltnak tűnt.

A McLaren versenyzője az időmérő után azt mondta, nem örül annak, hogy megint az ő rádióbeszélgetését emelték ki, holott vélhetően mindenki más ugyanerről értekezett a mérnökével.

„A FOM már így is elég idegesítő a rádiózásom miatt” – mondta a McLaren versenyzője, aki a 11. helyen zárta a mogyoródi időmérőt.

„Nem tudom, mi a gondjuk, hogy folyton az én rádiómat adják be, és nem tudom, mi nem volt rendben a diskurzusommal, amikor a pálya állapota egyre rosszabb lett. Nem lehetett már javítani a köridőkön, arról beszélgetsz [a mérnököddel], hogy milyen gumikat tegyetek fel, és hogy megéri-e futni még egy kört, vagy nem. Ez a kedvenc hobbijuk – sok sikert hozzá!”

ERRŐL RÁDIÓZOTT ALONSO A MÉRNÖKÉVEL:

McLaren: Fernando! Szerinted fel kellene tennünk új intermediate- vagy esőgumikat? Új interek, vagy esőgumik?

Alonso: Szerintem be kellene mennünk a garázsban, hogy lássuk, milyenek a körülmények. Kimehetünk esőgumikkal, de ha 25 másodperccel lassabbak vagyunk, akkor csak körözünk a semmiért. Javítanunk kell a 11. helyen.

McLaren: Oké, Fernando. Ha így teszünk, akkor csak… akkor csak egy mért körre lesz időnk a végén. Szóval csak egyet tudunk futni a végén.

Alonso: Nem tudom, haver. Tegyetek fel olyan gumikat, amiket akartok. Az utolsó szektor lehetetlen, ha egy rakétát teszünk az autóra, akkor is csak a 11. helyen végzünk.

Alonso az időmérővel kapcsolatban hozzátette, bár a rádióbeszélgetés során frusztráltnak tűnt, valójában elégedett, hiszen jobban szerepeltek, mint várták.

„Egyébként jó időmérő volt, elégedett vagyok. A körülmények nagyon nehezek voltak, szükség volt némi szerencsére, és a megfelelő időzítésre is” – magyarázta.

„A Q1-ben száraz pályán is jók voltunk, és hála az esőnek, itt vagyunk a 11. helyen, közel a pontokhoz. Azt gondolom, szerencsés szombat volt. Még többre lesz szükségünk vasárnap.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!