Alonso durván odaszólt a Hondának - F1VILÁG.HU

Alonso durván odaszólt a Hondának

HIRDETÉS

Nem kímélte a McLaren motorpartnerét, a Hondát legutóbbi nyilatkozatában a kétszeres világbajnok Fernando Alonso.


Nem kímélte a McLaren motorpartnerét, a Hondát legutóbbi nyilatkozatában a kétszeres világbajnok Fernando Alonso.

A spanyol versenyző úgy tűnik, kezdi megelégelni a japán gyártó gyenge formáját, mely miatt a McLaren képtelen felzárkózni riválisaira.

A patinás brit istálló számára nehezen indultak az előszezoni tesztek, a Honda erőforrásai ugyanis megbízhatatlannak és gyengének bizonyultak.

„Nem hiszem, hogy a kasztnival túlságosan le vagyunk maradva. Egyetlen problémánk van, az pedig az erőforrás” – mondta csalódottan Alonso.

„Nincs megbízhatóság, és nincs motorerő. Az egyenesekben 30 km/h-val lassabbak vagyunk – minden egyenesben.”

„Márpedig, ha minden egyenesben 30 km/h a hátrány, nehéz ráérezni az autóra. Minden jónak tűnik, de amikor elérjük az optimális sebességet, nem tudni, mi történik.”

Alonso kifejtette, a Honda helyzete nem olyan rossz, mint 2015-ben, de azt mondja nincs okuk az optimizmusra.

„Hogy őszinte legyek, szerintem hasonló a helyzetünk, mint tavaly. 2015-ben talán még jobban le voltunk maradva. De idén frusztrálóbb a helyzet a szabályváltozások miatt, hiszen nagyobb reményeket fűztünk ehhez a szezonhoz.”

„Muszáj lesz javítanunk. A helyzet messze nem ideális. Egy nagycsapat vagyunk. A McLaren évekig dominált a Forma-1-ben, és évekig a vb-címekért harcolt. Össze kell tartanunk, szorosan együtt kell dolgoznunk. Komoly reakciót várok a csapattól azonnal.”

Hirdetés

Alonso kifejtette, az első tesztnapon történt olajtartály-problémának nem szabadott volna előfordulnia.

„Az olajtank elég amatőr probléma volt. Az első naptól kezdve egyre inkább kibontakozunk a motorerőt és a megbízhatóságot tekintve. Minél több kört teszel meg, annál több dologra jössz rá.”

Arra a kérdésre, hogy a McLaren autójával lehet-e padlógázzal teljesíteni a 3-as kanyart, Alonso viccet csinálva saját helyzetéből így felelt: „Ó, persze, nemcsak a 3-as kanyart, hanem minden kanyart padlógázzal veszünk!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!