Alonso egy csodaalkatrésztől várja az áttörést - F1VILÁG.HU

Alonso egy csodaalkatrésztől várja az áttörést

HIRDETÉS

Fernando Alonso bízik abban, hogy csapata fordítani tud a jelenlegi helyzeten, és folyamatos fejlesztéseivel előrébb kerülhet a mezőnyben. A spanyol pilóta még azt sem írta le, hogy egy csodaalkatrésszel visszatérhetnek az élre.

Fernando Alonso bízik abban, hogy csapata fordítani tud a jelenlegi helyzeten, és folyamatos fejlesztéseivel előrébb kerülhet a mezőnyben. A spanyol pilóta még azt sem írta le, hogy egy csodaalkatrésszel visszatérhetnek az élre.

Bár a tavalyi évet kiválóan fejezte be, és a szezon végén két győzelmet is szerzett, Alonso számára borzalmasan gyengén kezdődött az idei bajnokság, hiszen eddig még csak a dobogó közelébe sem jutott, sőt az utóbbi időben a pontszerzésnek is örülhetett.

A spanyol versenyző a hétvégi futamon csak a 14. pozícióban landolt, azonban bízik abban, hogy csapatának sikerül fordatani a helyzeten, és az újításoknak köszönhetően előrébb kerülhet a mezőnyben.

“A tavalyi évben láthattuk, hogy többé-kevésbé ugyanilyen helyzetben voltunk ezen a futamon, és hirtelen be tudsz mutatni valamit, egy új szárnyat, vagy valami módosítást a diffúzoron, ami megváltoztatja a dolgokat” – mondta Alonso.

“Ha három-négy tizedet tudsz hozni egy ilyen húzással, az akár nyolc pozíciót is jelenthet a rajtrácson, mert az idők nagyon szorosak az idei évben, így a három-négy tized hatalmas különbséget eredményezhet a pozíciók tekintetében, különösen az időmérő edzésen.”

“Szóval csak bízni tudunk ebben. Továbbra is mutatjuk be az új elemeket a futamokon, és talán az egyik versenyen egy csodaalkatrésszel állunk elő, és hirtelen esélyesek leszünk a dobogós helyekre. Ebben reménykedünk, de tudjuk, hogy ez nem lesz egyszerű.”

Alonso azt is bevallotta, hogy a Renault az elmúlt időben egy kicsit megtorpant a fejlesztések terén, sőt a szezon negyedik állomásának helyet adó Bahreini Nagydíj óta nem került fel jelentősebb fejlesztés az autóra, ám ezen hamar változtatni tudnak.

“Úgy gondolom, hogy lemaradásban kezdtük meg az évet, különösen a diffúzoros autókkal szemben” – magyarázta. “Igazán fantasztikus munkát végeztünk azzal, hogy már a szezon harmadik versenyén, Kínában bemutattuk a duplafedelű diffúzort.”

“Rengeteg erőfeszítést tettünk annak érdekében, hogy minél gyorsabban javítsunk az autó teljesítményén, azonban Bahrein óta többé-kevésbé ugyanaz az autó. Ennek tudható be az, hogy gyengébben teljesítettünk az utolsó két-három futamon.”

“Továbbra is nagyon keményen kell hajtanunk, és a következő két-három versenyen remélhetőleg több minden érkezik, valami nagyobb, ami különbséget eredményez.”

Hirdetés

“Az elmúlt három-négy futamon csak apróságokat mutattunk be, amik nem jelentettek teljesítménybeli különbséget, és ez az oka annak, hogy most egy kicsit küszködünk” – tette hozzá Alonso, aki bízik abban, hogy már a két hét múlva megrendezésre kerülő Német Nagydíjon változhat a helyzet, és a Renault előrébb kerülhet a mezőnyben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!