Alonso „egy kicsit szomorú” volt, hogy elvette a pontot Russelltől - F1VILÁG.HU

Alonso „egy kicsit szomorú” volt, hogy elvette a pontot Russelltől

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso elárulta, „egy kicsit szomorú” volt, amikor a vasárnapi Osztrák Nagydíjon megelőzte George Russellt, és elvette tőle az 1 pontot érő 10. helyet.

Russell parádésan szerepelt a spielbergi hétvégén: a remek időmérős teljesítmény után a 8. helyről kezdhette meg a vasárnapi futamot, és jó eséllyel pályázott a pontszerzésre, a verseny hajrájában azonban Fernando Alonso végül meg tudta előzni őt.

Russell így a 11. helyen ért csak célba, így ő és csapata továbbra is pont nélkül állnak a tabellán.

 

„Intenzív küzdelem volt” – mondta Fernando Alonso a leintés után. „Sajnos csak 1 pontért ment, de olyan volt számunkra, mintha a bajnokság utolsó köre lett volna.”

„Hiszen az az 1 pont neki aranyat ér, mint ahogy nekünk is a 14. helyről rajtolva. Jó volt.”

„Amikor láttam, hogy George az, egy kicsit szomorú voltam, hogy vele kell megvívnom ezt a csatát… De szerintem lesz még lehetősége arra, hogy dobogóra álljon és győzelmekért harcoljon a jövőben, ha a Mercedeshez szerződik. Szóval más idők jönnek majd számára.”

„Élveztem a versenyt. A 14. helyről rajtolva talán nem számítottunk erre a pontra, mert a szimulációink egy kicsit pesszimistábbak voltak – szóval elfogadom ezt az 1 pontot, ez is valami.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!