Alonso egy ütőképes autót kér a Ferraritól - F1VILÁG.HU

Alonso egy ütőképes autót kér a Ferraritól

HIRDETÉS

A Renault-tól év végén távozó Fernando Alonso úgy érzi, hogy elégedett lehet az idei évben mutatott teljesítményével, jóllehet nem úgy sikerült számukra a szezon, ahogy azt eltervezték. A spanyol pilóta bízik abban, hogy a Ferrarival bebizonyíthatja, hogy bombaformában van.

A Renault-tól év végén távozó Fernando Alonso úgy érzi, hogy elégedett lehet az idei évben mutatott teljesítményével, jóllehet nem úgy sikerült számukra a szezon, ahogy azt eltervezték. A spanyol pilóta bízik abban, hogy a Ferrarival bebizonyíthatja, hogy bombaformában van.

Bár két vb-címet is szerzett a francia alakulat színeiben, Alonso az elmúlt két évben képtelen volt harcba szállni a végső győzelemért az F1-ben, de úgy gondolja, hogy nem rajta múlt a siker.

“Csalódás volt az idei szezon, mert komoly célokkal, nagy reményekkel vágtunk neki a bajnokságnak” – mondta Alonso a riportereknek Abu Dhabiban.

“A világbajnoki cím megszerzésének reményében kezdtük meg az évet, de nagyon hamar rá kellett eszmélnünk, hogy nem vagyunk abban a helyzetben. Szóval ez egy igen bosszantó szezon volt, de a dolgok pozitív oldalát kell nézni.”

“Magammal és a teljesítményemmel elégedett vagyok. Bár tudom, hogy sokan azt gondolják, a papírforma szerint meg kell vernem csapattársaimat, ez nem matematika, ez nem ilyen egyszerű, mégis eddig mindig sikerült.”

“A Forma-1 teljesen más, és olyan srácokat vertem meg az elmúlt két évben, akik győzelmeket arattak a GP2-ben, és bajnoki címeket szereztek más szériákban, tehát nem olyanokat győztem le, akik a szerencsének köszönhetően kerültek az F1-be.”

“Elégedett vagyok a teljesítményemmel, és bízom abban, hogy a következő idényben lesz lehetőségem bebizonyítani, hogy jobb vagyok, mint valaha” – folytatta Alonso, aki azt reméli, hogy leendő csapata, a Ferrari egy versenyképes autót tud biztosítani neki.

Alonso a csütörtöki sajtótájékoztatón viszont elmondta, hogy egyelőre semmi konkrét információja nincs a jövő évi versenyautóról, így csak abban bízhat, hogy elég gyors lesz ahhoz, hogy harcba szállhasson a bajnoki címért 2010-ben.

“Egyelőre semmit nem tudok a jövő évi autóról, de bízom abban, hogy elég gyors lesz ahhoz, hogy harcba tudjak szállni a bajnoki címért, ami a cél, nem csak számomra, hanem a csapat számára is” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy tudja-e már, mikor kezdi meg a munkát a Ferrarival, a spanyol pilóta a következőket válaszolta: “Még semmi nincs eldöntve, nincs konkrét dátum.”

Hirdetés

“Decemberben, vagy január előtt jó lenne elkezdeni valamit, de csak alapdolgokat, mint az üléspróba, vagy a füldugók, olyan dolgok, amik időt vesznek igénybe, de jobb mielőbb elkezdeni őket és nem várni velük februárig. De semmi nagy terv nincsen.”

Az elmúlt évekkel ellentétben, jövőre csak februárban kezdődnek meg a tesztek, és még abban a hónapban be is fejeződnek, ez is a költségcsökkentő program része.

“Mindenki számára nagyon hosszú lesz a téli szünet, hiszen februárig nem lesznek tesztek” – folytatta. “Ez nagyon hosszú lesz, és talán ez változni fog a jövőben.”

“Legalább egy teszt jó lenne előtte, mert az, hogy nincsen tesztelés a szezon közben, és ilyen hosszú a téli szünet, nem egyszerű nekünk, versenyzőknek. Ez nem elég.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!