Alonso: Egy visszatérést nem szabad lebecsülni - F1VILÁG.HU

Alonso: Egy visszatérést nem szabad lebecsülni

HIRDETÉS
Fernando Alonso 2018 végén vonult vissza a Forma-1-tól, mielőtt 2021-ben újra csatlakozott a mezőnyhöz. A visszatérése kapcsán elárulta, milyen nehézségekkel nézett szembe.
Fernando Alonso, Alpine

41 éves kora ellenére Fernando Alonso manapság is elképesztő formában versenyez az autósport elit kategóriájában, pedig saját elmondása alapján erre egy-két éve semmi garancia nem volt. A 2018-as idény végén egy hosszú pályafutás végére tett pontot, amikor több sikertelen szezon után maga mögött hagyta a Forma-1-et, a szíve azonban továbbra is a királykategória felé húzott, így két év kihagyást követően 2021-ben az Alpine színeiben visszatért a mezőnybe. Ez a visszatérés azonban úgy sem volt zökkenőmentes, hogy Alonso a távolléte alatt végig élsportban versenyzett.

„A visszatérésem során semmi garancia nem volt arra, hogy versenyképes leszek és mindent élvezni fogok a Forma-1-ben. Szóval két évvel ezelőtt, az [Abu Dhabiban megrendezett] utószezoni tesztet megelőzően voltak kétségeim. Tavaly nem voltam teljesen elégedett a teljesítményemmel és a szezonommal, idén viszont sokkal boldogabb vagyok. Úgy érzem, sokkal inkább készen állok az újabb kihívásra.”

„Szóval egy visszatérést nem szabad lebecsülni. Szükség van néhány versenyre, talán egy egész szezonra, mielőtt újra százszázalékos lesz valaki, és velem is pontosan így történt. Most viszont egy nagyon jó szinten vagyok, ami elégedettséggel tölt el.”

Bár Alonso nagyon élvezte az F1-től távol töltött időszakot, valahol mindig érezte, hogy nem örökké hagyta maga mögött a száguldó cirkuszt.

„Nem tudom, hogy észrevették-e, de 2018-ban az első szárnyamra az volt kiírva, hogy „viszlát”. A 2021-es szabálymódosításokra mindig úgy gondoltam, mint visszatérési lehetőségre.  Akkoriban több kihívás is lebegett előttem. Daytonában, a Dakaron és Le Mans-ban is versenyezni akartam. Bajnokságot akartam nyerni a WEC-ben. A Forma-1 nem volt prioritás, nem gondoltam rá. Viszont imádom, és 2021-ben az új szabályokkal adódott egy lehetőség, és benne volt a pakliban, hogy megváltoznak az erőviszonyok. A szabályokat végül 2022-re halasztották, de én már 2021-ben itt voltam” – emlékezett vissza a kétszeres spanyol világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!