Friss hírek

Alonso: „Egyet kell értenem, én vagyok az egyik legteljesebb F1-es versenyző!”

A Forma-1 mezőnyébe jövőre visszatérő Fernando Alonso egyetért azokkal a véleményekkel, melyek szerint ő a száguldó cirkusz történetének egyik legteljesebb versenyzője.

Alonso 2021-ben a Renault – illetve új nevén Alpine – színeiben tér vissza a királykategóriába, ahol 2005-ben és 2006-ban világbajnoki címet tudott szerezni Michael Schumacher ellenfeleként.

A spanyol versenyző nemrég egy sajtótájékoztatón vett részt, ahol új, „Fernando” című dokumentumfilm-sorozatát népszerűsítette, mely az Amazon Prime gondozásában jelenik meg hamarosan.

Itt kérdezték meg őt arról, egyetért-e azzal, hogy ő az F1 egyik legkomplettebb versenyzője.

„Egyet kell értenem. Elég teljes versenyzőnek tartom magam – talán 9-esre értékelhetnének mindenben” – mondta a spanyol. „Esős körülmények között, vagy szombatonként, esetleg a rajtoknál van nálam gyorsabb, van olyan, aki jobb nálam…”

„De azt gondolom, a legtöbb körülmény közepette, számos kategóriában közel vagyok a tophoz, és egy bajnokságban ez nagyon jól jön. Olyan ez, mint amikor egy élsportoló jól teljesít minden egyes kategóriában, és végül győz.”

„Pályafutásom során, amikor V10-es vagy V8-as motorok voltak, folyamatosan ott tudtunk lenni, a Michelin gumijaival és a Pirelli gumijaival is mindig toppozíciókban voltunk.”

Alonso 2018 végén intett – átmenetileg – búcsút az F1-nek, az elmúlt években pedig számos más kategóriában, így a Dakar Ralin, az Endurance-világbajnokságon és az Indy 500-on is kipróbálta magát. A kétszeres F1-es világbajnok úgy érzi, kiváló alkalmazkodóképessége emeli ki őt az átlagból.

„Az esős körülmények mindig jók voltak számomra, és most, hogy elmentem más kategóriákba, például a Dakarra, kellemes meglepetés volt számomra, hogy ott voltam a top 5-ben. Beugrottam egy autóba és… vezetni tudtam az Indy 500-on, ami szintén meglepetés volt számomra.”

„Ilyenkor az ember olyan versenyzőnek tartja magát, aki képes alkalmazkodni bármilyen autóhoz, bármilyen körülményhez vagy kategóriához, és ezt elkezdi a maga javára fordítani. Mert tisztában lesz a saját korlátaival. Próbálod elrejteni őket, hogy ne váljanak láthatóvá az ellenfelek számára. Mindeközben pedig próbálod hangsúlyozni a képességeidet. Én ezt szándékozom tenni – próbálom jobban hangsúlyozni őket, mint mások.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!