Friss hírek

Alonso egyik ellenfelét sem írja le a hajrában

Fernando Alonso úgy gondolja, hogy továbbra is teljesen nyitott az idei bajnokság, és egyik ellenfelét sem szabad leírnia, jóllehet zsinórban második győzelmét aratta a hétvégi Szingapúri Nagydíjon, mellyel felugrott a bajnokság második helyére.


Fernando Alonso úgy gondolja, hogy továbbra is teljesen nyitott az idei bajnokság, és egyik ellenfelét sem szabad leírnia, jóllehet zsinórban második győzelmét aratta a hétvégi Szingapúri Nagydíjon, mellyel felugrott a bajnokság második helyére.

A Ferrari spanyol pilótája az elmúlt két futamon verhetetlennek bizonyult, pedig két teljesen más karakterisztikájú pályán kellett bizonyítania, ami azt mutatja, hogy az F10-es modell valóban minden körülmények között versenyképes.

Alonso idei negyedik futamgyőzelmével felugrott a második helyre a bajnokságban, és lemaradása már csak tizenegy pont a listavezető Mark Webberrel szemben, négy versennyel a szezon vége előtt.

„Továbbra is nagyon szoros a bajnokság” – mondta. „Mind az öt éllovasnak többé-kevésbé azonos esélye van a bajnoki cím megszerzésére.”

“Marknak akár még egy gyengébb versenyhétvége is beleférhet, míg nekünk minél előbb fel kell zárkóznunk.”

„A legjobb tudásunkat fogjuk nyújtani, azonban azt nem tudjuk, hogy mindez elég lesz-e ahhoz, hogy megszerezzük a világbajnoki címet a szezonzárón Abu Dhabiban, de az embereknek tudniuk kell, hogy mi a végsőkig harcolni fogunk.”

„A hátralévő négy versenyen bármelyikünk képes lehet arra, hogy két-három győzelmet is arasson, amivel remek pozícióba kerülhet, de amennyiben hibázol, valószínűleg lőttek a bajnoki esélyeidnek.”

„Nagyon keményen kell koncentrálnunk, nem szabad hibáznunk, és továbbra is mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a lehető legjobb tudásunkat nyújtsuk. Bízunk abban, hogy a következő futamnak helyet adó Japánban is hasonlóan jól szerepelhetünk.”

Bár látszólag sima rajt-cél győzelmet aratott, Alonso bevallotta, hogy egy nagyon kemény futamon van túl, hiszen végig hatalmas nyomás alatt tartotta Sebastian Vettel, aki szinte árnyékként követte az egész versenyen.

„Nagyon nehéz volt” – mondta a spanyol. „Azonban már korábban is tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk ezen a pályán. Tudtuk, hogy Szingapúr fizikálisan megterheli majd az embert, hiszen két órát kell vezetni a hatalmas páratartalomban egy utcai ringen.”

„Nagyon kemény volt. Ez a győzelem sokat jelent nekem, hiszen harcban tudtam maradni a bajnoki címért, sőt elég jó pozícióba kerültem. Úgy tűnik, minden típusú pályán versenyképesek vagyunk. Gratulálok a csapatnak.”

A világbajnoki címért még harcban álló öt versenyzőt mindössze 25 pont választja csak el egymástól négy futammal a vége előtt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!