Friss hírek

Alonso: El kell kerülnünk a forgalmat az időmérőn

Nem kezdett túl erősen az Alpine Forma-1-es csapata a Monacói Nagydíj csütörtöki nyitónapján, Fernando Alonso azonban reméli, sikerül feljavulniuk a szombati időmérő edzésre.

A kétszeres világbajnok az első szabadedzést a 13., a másodikat a 12. helyen zárta Monte-Carlo utcáin, egy alkalommal pedig a pályát szegélyező korláttal is megismerkedett. Nagy baj szerencsére nem lett belőle, csak autójának első szárnya sérült meg.

A spanyol pilóta a szabadedzések után mindenesetre bizakodóan nyilatkozott, ám azt mondta, kulcsfontosságú lesz, hogy ne kerüljenek forgalomba az időmérőn.

„Intenzív nap volt, mint minden csütörtök Monacóban!” – mondta Alonso a nap végén. Szerintem jó munkát végeztünk, összesen 64 kört tettem meg, szereztem némi önbizalmat az autóban, ami nagyon hasznos, szóval örülök neki.”

„Sok mindent ki tudunk elemezni, mivel kipróbáltunk néhány újítást. Átnézzük majd ezeket, és próbálom megerősödni szombatra. A forgalommenedzsment nehéz lesz, és már láthattuk most is, milyen nehéz tiszta kört futni. A jó időmérős pozíciónak ez lehet a kulcsa szombaton.”

Az Alpine másik versenyzője, Esteban Ocon a 14. helyen zárta a nyitónapot, az eredmény ellenére azonban ő sem panaszkodott túlzottan.

„Elég simán ment az edzésnap, elvégeztük, amit el kellett, mégpedig azt, hogy megértsük az autót, megtaláljuk a ritmust, és azonosítsunk esetleges problémákat” – mondta a francia, aki összesen 65 körig jutott csütörtökön.

„Nem sikerült mindenre megoldást találni, de ki fogjuk elemezni a dolgokat a pénteki szabadnapon. Keményen fogunk dolgozni, hogy megtaláljuk azt a pár tizedet, ami hiányzik jelenleg.”

„És nekem is javulnom kell még egy picit, amikor a határokat feszegetem az autóval.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!