Friss hírek

Alonso elárulta, egy másodperc a Renault hátránya

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso az R28 csütörtöki bemutatóján elhintette, hogy a Renault jelenleg közel egy másodperccel lassabb a McLarennél és a Ferrarinál.

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso az R28 csütörtöki bemutatóján elhintette, hogy a Renault jelenleg közel egy másodperccel lassabb a McLarennél és a Ferrarinál.

“Csökkentenünk kell a különbséget köztünk és a két élcsapat, a McLaren és a Ferrari között, mert jelenleg igencsak le vagyunk maradva tőlük” – mondta a spanyol versenyző a riportereknek az új autó mai bemutatóján Párizsban.

“Jelenleg esélyünk sem lenne harcba szállni a dobogós helyekért és a futamgyőzelmekért, vagy hasonlókért, így elsődleges célunk az lesz a téli teszteken, hogy tovább fejlődjünk. Közelebb kerülni hozzájuk nem lesz különösebben nehéz, azonban egy másodpercet vagy nyolc tizedet, amennyivel jelenleg mögöttük vagyunk, nem lesz egyszerű behozni.”

A francia alakulat, amely Alonso vezetésével két bajnoki címet is nyert az elmúlt években, borzalmasan gyengén teljesített 2007-ben, mikor mindössze csak egyszer állhatott fel a dobogóra, ami – a McLaren kizárását követően – a harmadik helyre volt elég a konstruktőrök versenyében.

“A Renault nem volt elég versenyképes a tavalyi évben, és ez az, amit meg kell változtatnunk idén” – folytatta Alonso. “A csapat minden eddiginél jobban összpontosít, hogy megváltoztassa a helyzetet, és a mérnökök is keményen dolgoztak az új autón, hogy megoldást találjanak azokra a problémákra, melyek a tavalyi évben hátráltatták őket. Én is itt vagyok, hogy segítsek nekik, és átadjam tudásomat.”

“Bízom benne, hogy közös erővel visszarepíthetjük a Renault-t a mezőny élére. Nem lesz egyszerű, mert a többi csapat is sokat fejlődött az elmúlt időben, és ha a Renault egy másodperccel volt lassabb a múlt évben, akkor azt mihamarabb le kell dolgoznunk.”

“Hogy miként? Tovább kell dolgoznunk a többieknél, ám ez nem lehetséges, hiszen mindannyiunk számára egy hónap van még az első versenyig, így nem dolgozhatunk hosszabb ideig, mint a többiek. Éppen ezért hatékonyabbá kell tennünk a munkát, és aztán majd meglátjuk, mit tehetünk.”

“Okosnak kell lennünk, és helyes döntéseket kell hoznunk, hogy javítsunk az autó teljesítményén. Ez a célunk a februári teszteken” – magyarázta Alonso, aki elárulta, egyáltalán nem bánta meg, hogy elhagyta a Renault-t és a tavalyi évet a McLarennél töltötte.

“Nem hiszem” – válaszolta arra a kérdésre, hogy hibának tartja-e, hogy elhagyta a Renault-t. “A tavalyi évben a Renault szenvedett, hogy bekerüljön az időmérő utolsó körébe, miközben a McLaren a bajnoki címért harcolt. Minden esélyem megvolt arra, hogy megnyerjem a bajnokságot a tavalyi évben, éppen ezért semmit sem bántam meg.”

“Szerencsés voltam, hogy zsinórban harmadszor is harcolhattam a végső győzelemért, hiszen ez minden versenyző álma. Nehéz szezon volt, de szerencsés” – tette hozzá a spanyol.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!