Alonso elárulta, miben kellene javulnia az Aston Martinnak - F1VILÁG.HU

Alonso elárulta, miben kellene javulnia az Aston Martinnak

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso szerint a következetesebb teljesítmény érdekében fontos lenne, hogy egy kicsit kiszélesítsék az AMR23-as kódjelű versenygép működési tartományát.

Alonsóék számára parádés módon indult a 2023-as szezon, hiszen a spanyol pilóta számos dobogós eredményt szerzett. A csapat azonban az évad előrehaladtával egyre inkább lemaradt a fejlesztési versenyben, a legutóbbi futamhétvégéken pedig közvetlen ellenfeleivel, a Ferrarival, a McLarennel és a Mercedesszel szemben is hátrányba került.

Az Aston Martin jelenleg a 4. helyet foglalja el a konstruktőri versenyben, a legutóbbi három versenyen viszont mindössze 6 pontot gyűjtött, így már csak 49 pont az előnye a McLarennel szemben. Fernando Alonso szerint a következetesebb teljesítmény érdekében dolgozniuk kell azon, hogy autójuk minden típusú pályán jól szerepeljen.

„Nagyon nehéz olyan autóval rendelkezni, mely minden típusú pályán, minden típusú kanyarban jól teljesít” – magyarázta a kétszeres világbajnok. „Ezen generációs autók műkötési tartománya és beállításai nagyon szűkösek, ha tehát nem találunk el mindent, könnyen kikerülünk a top 10-ből.”

„Ha pedig mindent jól belövünk, a dobogókért is harcolhatunk, és ez sok csapattal megtörténik. A Red Bull mögött elég szorosnak tűnik a dolog, hiszen lehetsz a második, de akár az ötödik vagy hatodik leggyorsabb csapat is. Szóval meglátjuk, hogy tudunk-e egy kicsit következetesebbek lenni pályáról pályára, és ki tudjuk-e szélesíteni az autónk működési tartományát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!