Alonso elárulta, miért hiányzik Stroll nagyon az Aston Martinnak - F1VILÁG.HU

Alonso elárulta, miért hiányzik Stroll nagyon az Aston Martinnak

HIRDETÉS
Nagyon rosszul jött az Aston Martin Forma-1-es csapatának az, hogy Lance Stroll nem ülhetett autóba az előszezoni teszteken – mondja Fernando Alonso, aki szerint nagyon jól jöttek volna a kanadai pilóta visszajelzései.
Fernando Alonso, Aston Martin

Stroll kerékpárbalesetet szenvedett nemrégiben, emiatt pedig nem tudott részt venni az előszezoni gyakorláson, sőt, egyre inkább úgy fest, hogy a hétvégi Bahreini Nagydíjon sem ülhet versenyautóba. A csapat még nem hozott végleges döntést, ám amennyiben sérülései ezt valóban nem teszik lehetővé, úgy az Aston Martin tartalékversenyzője, Felipe Drugovich kap lehetőséget.

Alonso az Alpine-tól érkezett az Aston Martinhoz 2023-ra, és bár tavaly, a szezonzáró teszten vezethette a csapat autóját, elmondása szerint nagyon jól jött volna, ha csapattársa tesztelhet Bahreinben, és össze tudja hasonlítani az istálló tavalyi versenygépét az idei, AMR23-assal.

„Rengeteget tanulunk az autóról, és azt gondolom, ez a versenygép teljesen más, mint a tavalyi” – mondta a kétszeres világbajnok. Sok mindenen változtatunk. Sajnos nem volt itt Lance – pedig nagyon hasznos lett volna számunkra. Hiányzik, mert néhány változtatással kapcsolatban nem tudjuk, hogy az autóról van-e szó, vagy csupán az Aston Martinra jellemző, ami nekem más.”

„Szóval nem ideális, de remélhetőleg hamarosan tud némi visszajelzést adni nekünk, és előre tudunk lépni.”

Alonso kifejtette: „Nagyon fájdalmas ez nekünk. Szerintem azért hiányzik leginkább, mert az én egyes véleményeimmel vagy az autóval kapcsolatos érzéseimmel kapcsolatban egyszerűen nem tudhatjuk, hogy csak azért vannak-e, mert nekem új ez a csapat, új az autó, vagy pedig egy Aston Martinra jellemző dolog, amit Lance kiszúrna.”

„Gondolok itt a fékpedálra, a kormányszervóra vonatkozó dolgokra… Ezen dolgokról én nem tudom, hogy egyfajta örökség-e a csapatnál, vagy csak az új autóban van-e így. Szóval nélküle ez nem megy, úgyhogy remélem, hogy hamarosan visszatér.”

A spanyol versenyző arról is beszélt, az AMR23-as annyit változott a csapat tavalyi autójához képest, hogy a beállításokkal kapcsolatos információk lényegében használhatatlanok.

„Úgy gondolom, az autó eddig remekül reagált a beállítások megváltoztatására. Azt csinálta, amit vártunk tőle. Viszont a tavalyi alapbeállítások lényegében hasztalanok, mivel teljesen más tartományban működik ez az autó. Ez pedig nagy kihívás a mérnököknek, de nagyon bátrak és kreatívak voltak a különféle ötletekkel az elmúlt napokban, és találtunk új megoldásokat az autó beállítására.”

„Nagyon tehetséges emberek dolgoznak a csapatnál, bízom bennük, és egyre produktívabbá tudunk válni.”   

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!