Alonso elárulta, milyen fontos célja van az Aston Martinnak 2024-re - F1VILÁG.HU

Alonso elárulta, milyen fontos célja van az Aston Martinnak 2024-re

Mindenképpen folytatnia kell a fejlődést az Aston Martin Forma-1-es csapatának 2024-ben — erről beszélt nemrég a sportág kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.

A spanyol versenyző idén szerződött át a silverstone-i istállóhoz, első közös idényük során pedig 8 dobogós eredményt is szereztek. Bár a csapat végül csak az 5. helyen zárta a konstruktőrök versenyét, az évad első szakaszában az Aston Martin bizonyult a Red Bull legfőbb ellenfelének. Fernando Alonso pedig azt mondja, hosszú út áll még előttük, és elengedhetetlen lesz, hogy 2024-ben tovább folytassák majd a fejlődést csapatként.

„Fontos év lesz, hiszen nyilvánvalóan ez volt az első lépése egy remélhetőleg sikeres fejlődésnek a csapatnál” — mondta a kétszeres világelső. „Mindig mondtuk, hogy ez volt az első éve az Aston Martin versenyképességének, sok változás történt a csapatnál, elkezdtük használni az új gyárat is.”

„Ha tehát jövőre hátrébb lépünk egyet, az rossz lesz. Tovább kell folytatnunk az előre haladást. Ötödikként zártunk a konstruktőrök között, ezen javítanunk kell jövőre. A negyedik, a harmadik, a második… bármilyen előkelőbb helyezést üdvözölni fogunk. Ami személyesen engem illet, 8 dobogós eredményt szereztem idén, és remélhetőleg hasonlóra leszek képes jövőre is.”

Alonso egyébként remek eredményeinek köszönhetően a 4. helyen zárta az egyéni pontversenyt 2024-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!