Alonso elárulta, pár éve miért intett búcsút az F1-nek - F1VILÁG.HU

Alonso elárulta, pár éve miért intett búcsút az F1-nek

2018 végén egy időre elköszönt a Forma-1-től, azóta azonban már újra állandó tagja a királykategória mezőnyének, sőt, Fernando Alonso igencsak nagy fába vágja a fejszéjét, hiszen jövőre csapatot vált, és az Aston Martinnál folytatja pályafutását Sebastian Vettel utódjaként.

A rutinos pilóta abszolút korelnöknek számít ma az F1-ben a maga 41 évével, új szerződése szerint ráadásul még több évig itt lesz a száguldó cirkuszban. Pedig volt idő, amikor úgy tűnt, kiszeretett a sportágból: 2018-ban a McLarennél eltöltött évek után már-már kiégve intett búcsút a Forma-1-nek, hogy aztán 2021-ben az Alpine-nal visszatérjen. A kétszeres világbajnok Sebastian Vettel visszavonulása kapcsán beszélt az F1-től távol töltött évekről, valamint átmeneti búcsújának legfőbb okairól is.

„2018-ban azért hagytam abba, mert nagyobb kihívások voltak a fejemben. Ott volt Le Mans, az IndyCar, ki akartam próbálni a hosszú távú raliversenyeket, szóval voltak egyéb kihívások” – mondta a spanyol versenyző.

„2018-ban, illetve 2019-ben azok a lehetőségek, melyek itt kínálkoztak a paddockban a versenyzésre, nem voltak vonzóak. Csupán egyetlen győztes csapat volt, csak [Valtteri] Bottas és [Lewis] Hamilton harcoltak egymással minden futamon, minden időmérőn. Szóval nem ez volt a megfelelő hely számomra, ezért úgy döntöttem, befejezem.”

„Azt nem tudom, hogy ez Sebastian döntésében is szerepet játszik-e – az, hogy versenyképes autója van-e, vagy sem.”

Alonso elismerte, a koronavírus-járvány más szériákra gyakorolt hatása is szerepet játszott abban, hogy végül az F1-es visszatérés mellett döntött.

„A Forma-1-től távol töltött időszakom alatt itt volt a pandémia” – magyarázta a kétszeres világbajnok. Őszintén szólva az összes többi szériát elég súlyosan érintette a szponzorok, a gyártók, meg az efféle dolgok tekintetében. A Forma-1 viszont még mindig nagyon egészséges volt az adott pillanatban, így a legnagyobb kihívás az volt, hogy visszatérjek, és megpróbáljak jól szerepelni. Én mindig a saját kihívásaimat keresem, nem pedig arról van szó, hogy mit gondolok pályafutásom adott szakaszában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!