Friss hírek

Alonso elégedett a dobogós helyezéssel

Fernando Alonso elégedettségének adott hangot, miután zsinórban negyedszer ünnepelhetett a dobogón a Magyar Nagydíjon, ahol a harmadik helyre hozta be Ferrariját.


Fernando Alonso elégedettségének adott hangot, miután zsinórban negyedszer ünnepelhetett a dobogón a Magyar Nagydíjon, ahol a harmadik helyre hozta be Ferrariját.

A spanyol pilóta számára nem volt egyszerűi a vasárnapi futam: kétszer is kicsúszott, számos csatát vívott ellenfeleivel, de végül két pozíciót javítva rajthelyezésén, a harmadik, dobogós helyen végzett a Hungaroringen.

„Úgy gondolom, magabiztosan várhatjuk a szezon második felét, mert az utóbbi versenyek alapján jó a teljesítményünk. Az autó sokat fejlődött és a dobogós helyezésekért illetve a pole pozíciókért harcolhatunk” – magyarázta a kétszeres világbajnok a futam után.

„Július egy fantasztikus hónap volt számunkra. Én vagyok az a pilóta, aki a legtöbb pontot szerezte júliusban, három különböző pályán, különböző körülmények között. A csapat rengeteget lépett előre, ahogy a McLaren is, szóval a versengés igen szórakoztató.”

„Sajnos nem volt túl meleg júliusban. Szeretjük a melegebb időt, jobban kedvez nekünk, éppen ezért bízunk abban, hogy augusztus és szeptember jobb lesz számunkra.”

Alonso azt is elmondta, hogy nem volt lehetősége megmutatni a Ferrari valós erejét a Magyar Nagydíjon, miután pozíciókat vesztett a McLaren versenyzőivel szemben a rajtot követően, majd pedig komoly csatákat kellett vívnia ahhoz, hogy feljebb kerüljön a mezőnyben.

„Ilyen körülmények között a verseny elég hosszú, mindig koncentráltnak kell maradnod, hiszen rengeteg a kiállás és az időjárás is folyamatosan változik” – mondta.

„A rajt nem úgy alakult, ahogy arra számítottunk, hiszen a Mercedes GP versenyzői elmentek mellettünk, így vissza kellett előznöm Nicót (Rosberg) és Michaelt (Schumacher), aztán az első kiállás után beragadtam (Mark) Webber mögé.”

„Ezt követően megnyílt az út előttem, keményen tudtam hajtani, gyors is voltam, de az első húsz körben a két Mercedes és Mark mögött voltunk, ami nem volt éppen ideális.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek