Alonso elégedett a monacói nyitónappal - F1VILÁG.HU

Alonso elégedett a monacói nyitónappal

HIRDETÉS

Sikeresen teljesítette csütörtökre tervezett programját Monacóban Fernando Alonso és a Ferrari Forma-1-es csapata.


Sikeresen teljesítette csütörtökre tervezett programját Monacóban Fernando Alonso és a Ferrari Forma-1-es csapata.

A spanyol versenyző a délelőtti tréninget a második, a délutánig pedig a harmadik pozícióban zárta, és bár pozitívan alakult a nyitónap, az erőviszonyokról még nem igazán tud nyilatkozni.

„Örülök, hogy sikerült teljesítenünk a tervezett programot, erre ugyanis soha nincs garancia itt, hiszen bármi megtörténhet” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Még ha pozitívak is az érzéseink, és nem hátráltattak bennünket problémák, még nem igazán tudjuk, hogyan alakulnak az erőviszonyok. Még várnunk kell egy kicsit, hogy valóban lássuk, hogyan is állnak riválisaink, hiszen szombatig itt sem nyomja senki 100 százalékig: a korlátok ugyanis túl nagy fenyegetést jelentenek ahhoz, hogy a határokat feszegessük az első edzéseken.”

Alonso hozzátette, a gumikat tekintve sem érte őket nagy meglepetés: a szuperlágy abroncsok egy körön gyorsabbak, a lágyak viszont tartósabbak.

„Nem sok idő van itt arra, hogy összehasonlítsuk az abroncsokat: mindössze egyszer próbálkoztunk ezzel, és az eredmények nem is voltak meglepőek: a szuperlágyak valamivel gyorsabbak, de jobban is kopnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!