Alonso elégedett a Renault sebességével - F1VILÁG.HU

Alonso elégedett a Renault sebességével

HIRDETÉS

Fernando Alonso elégedetten nyilatkozott a Renault teljesítményéről, miután mindkét pénteki szabadedzésen az első tízben végzett a Törökországban.

Fernando Alonso elégedetten nyilatkozott a Renault teljesítményéről, miután mindkét pénteki szabadedzésen az első tízben végzett a Törökországban.

Az egykori világbajnok a negyedik pozícióban landolt a reggeli edzésen, majd a kilencedik legjobb időt futotta meg délután.

Annak ellenére, hogy nincs teljesen megelégedve autója egyensúlyával, úgy érzi, a Renault jó formában lesz Isztambulban.

“A pálya állapota messze volt az ideálistól a mai napon, de ez mindenki számára azonos volt, és nem zavarta meg túlságosan a programunkat” – mondta Alonso.

“El kell még végeznünk néhány módosítást, hogy jobbak legyünk holnap, különösen az autó egyensúlyán kell javítanunk, de a mai teljesítményünk elégedettségre adhat okot.”

Alonso csapattársa, Nelson Piquet, csak a 16. lett a második edzésen, de ő is magabiztosan várja a folytatást.

“Átlagos napot teljesítettem, a beállításokon és a gumikon dolgoztam a délután folyamán” – mondta a brazil pilóta. “Célunk az volt, hogy jól érezzem magam autómban, és jobbá tegyem annak egyensúlyát. Ezt sikerült is elérnünk, mert semmi problémánk nem olt az edzéseken. Úgy gondolom, hogy megfelelően felkészültünk, és biztos vagyok benne, hogy a holnapi, utolsó edzésből is mindent ki tudok majd hozni.”

A csapat főmérnöke, Pat Symonds bevallotta, az egész csapatot meglepték az időjárási viszonyok, de úgy érzi, hamar hozzá fognak szokni a vártnál enyhébb klímához.

“Nem volt egyszerű a mai napunk” – mondta a szakember. “Hűvösebb időjárásra számítottunk, mivel a versenyt a szokásosnál korábban rendezik meg az idei évben, de a hőmérséklet még annál is alacsonyabb volt, mint amit vártunk.”

“A pálya tapadása igen gyenge volt, ezért is láthattunk annyi kicsúszást a mai edzéseken. Mindkét versenyzőnk javítani szeretne autója egyensúlyán, de én elégedett vagyok a ma elvégzett munkával, és optimistán várom a folytatást.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!