Friss hírek

Alonso elégedett a Renault teljesítményével

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso elégedett volt, hogy sikerült bejutnia az időmérő edzés utolsó körébe, ahol végül Timo Glock előtt a kilencedik helyet szerezte meg.

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso elégedett volt, hogy sikerült bejutnia az időmérő edzés utolsó körébe, ahol végül Timo Glock előtt a kilencedik helyet szerezte meg.

A spanyol versenyző, aki a negyedik helyen fejezte be a szezonnyitót Melbourne-ben, figyelmeztette csapatát, hogy mielőbb javítson az időmérő edzésen mutatott teljesítményén, máskülönben esélye sem lesz harcba szállni a pontszerző helyekért a szezon első felében.

Alonso azonban kiválóan teljesített a mai időmérő edzésen, és mindent kiautózva magából, végül a kilencedik helyig jutott. A kétszeres világbajnok azonban bevallotta, többen is hátráltatták gyorskörén.

“Elértük első célunkat, ami az volt, hogy bejussunk az utolsó etapba” – mondta Alonso. “Most arra kell koncentrálnunk, hogy a második célunkat is elérjük, mégpedig azt, hogy javítsunk a teljesítményünkön és pontokat szerezzünk.”

“Gyorsabb is lehettem volna az utolsó etapban. Heidfelddel együtt voltunk utolsó gyorskörünkön, mikor a többiek már nagyon lassan haladtak, ami kihatással volt a sebességemre. Ez nagyon bosszantó.”

“Biztos vagyok benne, hogy érdekes lesz a holnapi verseny, és bízom benne, hogy a szezonnyitóhoz hasonlóan, ismét pontszerző helyeken végezhetünk. Most már csakis a holnapi versenyre kell koncentrálunk, hogy mindent ki tudjunk hozni magunkból” – tette hozzá Alonso.

A Renault újonc versenyzője, Nelsinho Piquet számára sokkal jobban sikerült a mai időmérő, mint egy héttel ezelőtt. A brazil pilóta a tizenharmadik helyen landolt.

“Nagyjából elégedett vagyok az időmérő edzéssel” – mondta Piquet. “Sikerült javulást elérnem a reggeli utolsó szabadedzésen, és az időmérőm is problémamentes volt. Természetesen javulnom kell még, de már nem vagyok olyan távol a csapattársamtól, így izgatottan várom a holnapi futamot.”

“Célom az, hogy jobban szerepeljek, mint Melbourne-ben, és befejezzem második versenyen, ha lehet pontszerző helyen” – tette hozzá a brazil.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!