Alonso elégedett az Aston Martin fejlesztéseivel - F1VILÁG.HU

Alonso elégedett az Aston Martin fejlesztéseivel

HIRDETÉS
Elégedett az Aston Martin új fejlesztéseivel a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.
action, Circuit Zandvoort, GP2313a, F1, GP, Netherlands
Fernando Alonso, Aston Martin AMR23

A brit istálló több újítással érkezett a hétvégi Holland Nagydíjra, ezeket pedig a versenyzők, Fernando Alonso és Lance Stroll pénteken először próbálhatták. Az Aston Martin többek között egy módosított padlólemezt, illetve diffúzort is pályára vitt, a változtatásoktól pedig azt remélik, sikerül javítaniuk a teljesítményen az előttünk álló időszakban.

Fernando Alonso pénteken a 2. helyen zárta a nyitóedzést, a második gyakorláson pedig a 10. pozícióban végzett. Azt mondja, elégedett, de sok munka vár még rájuk az időmérőig.

„Az AMR23-as új fejlesztései jónak tűnnek, habár nem teljesítettük a teljes programot, amiben reménykedtünk, mert volt néhány piros zászló” – magyarázta a kétszeres világbajnok. „Részemről nem történt semmi drámai, és remek információkat gyűjtöttünk pénteken, de persze még mindent ki kell elemeznünk, és össze kell raknunk a dolgokat szombatra.”

Az Aston Martin másik versenyzője, Lance Stroll pénteken a 8. helyen zárta a napot.

„Rendben van a dolog a nyitónap után” – nyilatkozta a kanadai. „Az első edzésen egy erőforrással kapcsolatos probléma miatt kevesebben tudtam körözni, amiért nagy kár, mivel Zandvoort egy nagyszerű pálya, és nagyon élvezetes vezetni rajta. A problémát viszont gyorsan megoldotta a csapat, szóval pályára tudtam gurulni a második edzésen.”

„Este bele kell ásnunk magunkat az adatokba, hogy kiértékeljük a fejlesztéseket, szombaton pedig folytatjuk majd a programunkat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!