Friss hírek

Alonso: Elfogadhatatlanul sok műszaki hibánk van

Az Alpine Forma-1-es autójának megbízhatóságát kifogásolja Fernando Alonso, aki elmondása alapján idén körülbelül 60 pontot veszített műszaki hibák miatt. Sajnálja, mert egyébként büszke a csapat idei teljesítményére.

Fernando Alonso a hatodik pozícióban autózott a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíjon, amikor a versenytáv harmadánál az autója váratlanul leállt. A kétszeres Forma-1-es világbajnok az eset kapcsán a dühének adott hangot, ugyanis elmondása szerint idén már közel hatvan világbajnoki pontot veszített az Alpine különböző műszaki hibái miatt. Korábban Szaúd-Arábiában, Imolában, és Olaszországban is valamilyen meghibásodás vetett véget a versenyének.

„Azt hiszem, eddig körülbelül 50 pont körül jártam, amihez most hozzáadódik 8. Ez egy éven belül nagyjából 60 pont, ami elfogadhatatlan az autóm részéről. Ha én 60 ponttal többel rendelkeznék a tabellán, a többiektől pedig levonnánk nagyjából 10-et – hiszen elvennék tőlük annyit -, akkor sokkal jobban nézne ki a bajnokságom. Még a Mercedeshez is közel lennék.”

Hirdetés
 

„Ez valószínűleg jobban tükrözné azt a teljesítményt, amit idén nyújtunk, és amire nagyon büszke vagyok. Még mindig az első öt-hat pozíció egyikéért harcolunk, de a bajnokság állása nem tükrözi ezt a teljesítményt” – fogalmazott csalódottan a spanyol pilóta, aki jelenleg 59 ponttal a tabella kilencedik helyét foglalja el. Ha 60 ponttal többel rendelkezne, akkor a hetedik helyen állna, közvetlenül Lewis Hamilton mögött.

Bár Alonso maga döntött úgy, hogy sok riválisával ellentétben a nyári szünet után nem szereltet be új erőforrást az autójába, szerinte ez nem játszott szerepet a szingapúri kiesésében.

Szerintem a motor futásteljesítménye rendben volt. Még Esteban [Ocon] is kiesett, pedig neki újabb motorja volt. Nem hiszem, hogy ezen múlt. Mindenesetre a következő néhány versenyek egyikén biztos, hogy nekem is újra lesz szükségem. Azt még meglátjuk, pontosan melyiken. Ezzel még több pontot veszítek.”

Ahogy Alonso említette, a Szingapúri Nagydíj nemcsak számára, hanem a csapattársa számára is csalódást keltően zárult. Ocon szintén motorhiba miatt esett ki a versenyből, amire reagálva Otmar Szafnauer csapatvezető elárulta: első ránézésre úgy tűnik, mindkét kiesést ugyanaz a probléma okozta, de a részleteket még vizsgálják a szakembereik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso: Elfogadhatatlanul sok műszaki hibánk van
A Red Bullt nem ijeszti meg a Mercedes felzárkózása
Eldőlt: Teltházas lesz a 2023-as Forma-1-es Magyar Nagydíj
Brown Binotto távozásáról: Egy F1-es csapat sikereinek kulcsa a stabilitás
Steiner: A 2023-as Ferrari-motor „bomba” lesz!
Az Aston Martinnál el vannak ájulva Alonsótól

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!