Alonso elismerte, hiányzik pár tized, de vasárnap feljebb lépne - F1VILÁG.HU

Alonso elismerte, hiányzik pár tized, de vasárnap feljebb lépne

Csak a 9. helyen végzett a Forma-1-es Belga Nagydíj pénteki időmérő edzésén Fernando Alonso, a kétszeres világbajnok azonban azt reméli, a vasárnapi versenyen képes lesz majd feljebb kapaszkodni.

Alonso sikeresen beverekedte magát a Q3-ba, ott azonban annyira szorosan alakultak a küzdelmek, hogy igazán nehéz dolga volt csapatának, az Aston Martinnak, különösen azt figyelembe véve, hogy az elmúlt hetekben kissé lemaradtak közvetlen ellenfeleiktől, a Ferraritól, a Mercedestől és a McLarentől. Alonso úgy érzi, a 7. hely lett volna a maximum az időmérőn, de a 9. rajtkocka miatt sem csalódott, mert autója alapvetően jól működik a belga aszfaltcsíkon.

„Minden körben új játék kezdődött, mindig újra kellett alkalmazkodni a tapadás miatt, bízni kellett az autóban. És olyan kanyarokon kellett átmenni, melyekben korábban nem voltál még ennyire gyors, szóval csak találgat az ember ilyenkor” – magyarázta a spanyol versenyző. „Sikerült túljutnunk a Q1-en és Q2-n, ez volt a fő cél. A Q3-ban próbáltunk összerakni egy kört, de ismét nagyon szoros volt minden – eltekintve [Max] Verstappentől. 1-2 tizedre voltunk csak a 7. helyről, talán az lett volna a maximum.”

„Az autó ugyanakkor jól viselkedett, megfelelő imputokkal szolgált nekem, valahányszor kipróbáltam valamit. Szóval az autó jól teljesített. De még hiányzik az a pár tized a fő riválisainkhoz képest, főleg az egykörös tempóban. Remélhetőleg vasárnap fel tudunk zárkózni.”

Az Aston Martin spanyolja hozzátette, mivel pénteken nem sokat körözhettek Belgiumban, egyelőre nehéz megmondani, hogyan alakulhatnak majd az erőviszonyok a folytatásban.

„Most nem volt teljesen száraz a pálya, szóval nem igazán ismerjük még az autó egyensúlyát – ha a kerékvetők szárazak, akkor azért jobban lehet nyomni neki. Ami pedig a degradációt illeti, a vasárnapi versenynek mindenki vakon megy neki. A leghosszabb hosszú etapom ma 2 körös volt, ezzel az információval indulunk neki a vasárnapnak. De ez mindenkire ugyanúgy vonatkozik.”

A Belga Nagydíj programja szombaton a sprintkvalifikációval és a sprintfutammal folytatódik majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!