Alonso először a Q3-ban, mégsem teljesen elégedett - F1VILÁG.HU

Alonso először a Q3-ban, mégsem teljesen elégedett

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

A McLarenhez képest még „más ligában” versenyeznek a Forma-1 élcsapatai – ezt nyilatkozta Fernando Alonso, aki ennek ellenére idei legjobb időmérős eredményét produkálta Spanyolországban.

A brit istálló komoly újításokkal érkezett a szezon ötödik versenyhétvégéjére, Alonso pedig a pénteki edzésnap után azt mondta, a fejlesztéseknek hála „sokkal jobb” lett a McLaren versenyautója.

Mindez az eredményekben is megmutatkozott az időmérőn, hiszen a kétszeres világbajnok először jutott a Q3-ba, ahol a 8. rajthelyet szerezte meg – igaz, 1,5 másodperccel lemaradva az élen végző Lewis Hamiltontól.

Alonso elismerte, vegyesek az érzései, hiszen nagyon örül a McLaren előrelépésének, ám még mindig jelentős a hátrányuk az élmezőnyhöz képest.

„Sorozatban háromszor voltunk a 13. helyen, ma viszont előreléptünk egyet” – mondta a McLaren versenyzője a Sky Sports F1 televíziónak.

„De ennek az eredménynek is van egy árnyoldala, mégpedig a lemaradásunk. A top 6 más ligában van jelenleg. Nekünk pedig folytatnunk kell az üldözésüket, és versenyről versenyre faragnunk kell a hátrányunkból.”

„De az legalább pozitívum, hogy minden újítás úgy működik az autón, ahogy vártuk. Most még több fejlesztésre lesz szükségünk – amilyen gyorsan csak lehet.”

Alonso mindazonáltal újfent rámutatott: a McLaren megcsúszott a fejlesztésekkel a téli problémák miatt, hiszen ennek az autónak már Melbourne-ben pályára kellett volna gurulnia.

„Elégedettséggel tölt el ez a csomag, de ennek a csomagnak már Ausztráliában ott kellett volna lennie. Ez a csúszás nehéz helyzetbe hozott bennünket az első versenyeken.”

Hirdetés

„Sok pontot mentettünk vasárnaponként némi szerencsével, illetve jó futamokkal, de folyamatos fejlesztésekre lesz szükség, és minden egyes versenyen újításokat kell felvonultatnunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!