Alonso élvezte első napját a Ferrarival - F1VILÁG.HU

Alonso élvezte első napját a Ferrarival

HIRDETÉS

Fernando Alonso a hétvégén hivatalosan is bemutatkozott a Ferrari színeiben, ugyanis részt vett leendő csapata évadzáróján, a Ferrari World Finals-on, melynek az idei évben a spanyolországi Valencia adott otthont.

Fernando Alonso a hétvégén hivatalosan is bemutatkozott a Ferrari színeiben, ugyanis részt vett leendő csapata évadzáróján, a Ferrari World Finals-on, melynek az idei évben a spanyolországi Valencia adott otthont.

Bár a spanyol versenyzőt az év végéig szerződés köti a Renault-hoz, csapata engedélyt adott arra, hogy részt vehessen leendő munkaadója évadzáró rendezvényén, amit részben az ő érkezése miatt is rendeztek Valenciában, ahol személyesen üdvözölhette a rajongókat.

Alonso természetesen – szerződéses kötelezettségei miatt – még nem ölthette magát a Ferrari egyenruhát, így egy kötött pulóverben jelent meg, melynek színei összhangban voltak leendő csapata színeivel.

Az eseményre több mint 17 000 néző látogatott ki a Riccardo Tormo pályára, ahol Alonso mellett természetesen leendő csapattársa, Felipe Massa is jelen volt, illetve további 129 ferraris versenyző szerte a világból.

“Ez egy nagyon fontos, és örömteli nap számomra, mert most kóstolhatok bele először abba a légkörbe, ami egy ferraris versenyzőt körülvesz, és amit úgy hívnak, hogy a Ferrari világa” – mondta a kétszeres világbajnok.

“Már most nagyon jó érzés, hogy az egész csapat együtt van… Bízom abban, hogy nekünk lesz a legjobb csapatunk 2010-ben. Az első benyomások nagyon jók. Remélem, hogy harcba tudunk szállni a bajnoki címért Felipével együtt, és az összes rajongó büszke lesz majd ránk, és a profizmusunkra.”

A vasárnapi parádénak volt egy igen vicces pillanata, mégpedig az, amikor a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo egy tűzpiros Ferrari Californiával beragadt a kavicságyba, miközben megpróbált minél közelebb kerülni a lelátókon ülő rajongókhoz.

A történteken egyébként roppant jól mulatott az autó hátulján ülő Alonso és Massa. A pórul járt “csapatot” a kísérő autó (egy ezüst-kék Ferrari Caifornia) segítette ki, melyet Valencia polgármestere vezette.

Di Montezemolo is csak nevetett az egészen, és azonnal komolyabb vizekre evezett, mikor a riportereknek nyilatkozott. Elmondta, hogy a Ferrari az idei évben “vakáción” volt, és jövőre minden eddiginél keményebben fog dolgozni, és vissza fogja szerezni elvesztett vb-címét.

Hirdetés

“A mezőny két legjobb versenyzője lesz nálunk a jövő évben, akikkel reményeink szerint 2007-es magasságokba kerülünk” – mondta a szakember, aki szerint a két csapattárs közti rivalizálás egészséges lesz, és a csapat javát fogja szolgálni.

“A Ferrarinak vezetnek, és nem maguknak, máskülönben számos más csapat van még a mezőnyben. Massa motivált, ki van éhezve a sikerre, és készen áll a nagy visszatérésre. Alonso pedig a legjobb versenyző a világon, Massa mellett.”

További képek az eseményről a galériában

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!