Alonso: Ennél jobbnak kell lennem! - F1VILÁG.HU

Alonso: Ennél jobbnak kell lennem!

HIRDETÉS
A Forma-1-be idén visszatért kétszeres világbajnok, Fernando Alonso elismerte, egyelőre még nem nyújt olyan teljesítményt csapatánál, az Alpine-nál, mint amilyet szeretne.
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A521.
Emilia Romagna Grand Prix, Sunday 18th April 2021. Imola, Italy.

Alonso a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon kiesett technikai probléma miatt, Imolában pedig csapattársa, Esteban Ocon mögött, a 11. helyen ért célba – igaz, Kimi Räikkönen büntetése miatt végül a 10. helyre került előre, és ezáltal szerzett is 1 pontot.

A Forma-1-es mezőny egyik legrutinosabb tagja viszont elismeri, egyelőre még nincs csúcsformában, és időbe telik, mire összecsiszolódik idei versenyautójával.

„Számos alkalommal váltottam már, még kategóriát vagy versenysorozatot is a motorsportban, és mindig volt egyfajta alkalmazkodási periódus” – mondta a spanyolok kétszeres világbajnok. „De ez soha nem volt kifogás, és most sem lesz az.”

„Jobbnak kell lennem. Ezen a hétvégén nem voltam a megfelelő szinten, Portimaóban viszont ott leszek!”

Az imolai időmérőn Alonso alulmaradt Oconnal szemben, a kétszeres világbajnokot viszont ez egyelőre nem aggasztja – hiszen elmondása szerint ez várható volt.

„Pontosan arra számítottam, ami most történik. Ezúttal közvetlenül Esteban mögött végeztem. De Bahreinben, amikor ki kellett állnom, előtte voltam. Ő egy olyan srác, aki nagyon jól teljesít, és 2 éve a csapatnál van. Tavaly, Bahreinben pedig dobogón állt.”

„Nekem a mostani volt a második időmérőn, és az első igazi versenyem, mert Bahreinben csupán 30 kört tettem meg – és többé-kevésbé ott tartok, ahol vártam.”

Alonso abban bízik, a soron következő versenyeken jobban teljesít majd, ugyanakkor pontosan tudja, több időbe telik, mire maximálisan összeszokik az Alpine idei autójával.

„Mindig szeretnénk előrébb végezni, az ember mindig szeretne egy kicsit magabiztosabb lenni az autóban. Bahreinben, vagy itt talán nem voltam annyira magabiztos. És nem is leszek magabiztos Portimaóban sem. Ez nem olyan dolog, ami egyik napról a másikra jön, és rögtön 100 százalékos leszel. Időbe telik.”

Hirdetés

„De azért vagyok itt, hogy dolgozzak, és jobb legyek. És egy ilyen verseny rendkívül sokat segít, mert nagyon nehéz körülmények között érezheted az autót, és sokkal többet tanulhatsz, mint egy szokványos versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!