Friss hírek

Alonso érkezése miatt csúszhat Fisichella szerződése

Giancarlo Fisichella elárulta, szívesen versenyezne ismét Fernando Alonso csapattársaként a Renault színeiben, jóllehet a vezetőség egyelőre még nem hosszabbította meg az olasz pilóta szerződését a 2008-as idényre.

Giancarlo Fisichella elárulta, szívesen versenyezne ismét Fernando Alonso csapattársaként a Renault színeiben, jóllehet a vezetőség egyelőre még nem hosszabbította meg az olasz pilóta szerződését a 2008-as idényre.

Azt követően, hogy Alonso viszonya igencsak megromlott a McLaren vezetéséve, egyre többen beszélnek arról, hogy a spanyol bajnok az év végén elhagyja a wokingi alakulatot, és visszatér egykori sikercsapatához, a Renault-hoz.

Az elmúlt két év világbajnok csapata igen gyengén kezdte az idei évet, és csak a szezon második felében kezdte el bontogatni sérült szárnyait, ám vélhetően még az sem lesz elég ahhoz, hogy túlszárnyalva a BMW-Saubert, megszerezze a harmadik helyet a konstruktőrök versenyében.

Fisichella, aki jelenleg a Renault első számú versenyzője Heikki Kovalainen mellett, egyelőre még vár szerződéshosszabbítására, melyet már jó ideje húz a vezetőség, élén Flavio Briatoréval, aki még mindig bízik Alonso visszatérésében.

Ha a kétszeres világbajnok tényleg visszatérne egykori csapatához, a vezetőségnek választania kellene Kovalainen és Fisichella között, ugyanis három versenyző nehezen fér el egy csapatban.

Bár Fisichella úgy gondolja, Alonso távozásának semmi köze nincs a Renault idei gyengébb szerepléséhez, elárulta, szívesen látná újra a csapatban egykori márkatársát, aki mellett csak a másodhegedűs szerepét tölthette be a 2005-ös, illetve a 2006-os idényben.

“Rengetegen beszélnek Fernando visszatéréséről” – mondta a 34 éves római születésű versenyző Monzában. “Azonban érvényes szerződés köti a McLarenhez, és nem lesz egyszerű kibújni kötelezettségei alól.”

“Abban sem vagyok biztos, hogy ez lenne számára a legmegfelelőbb választás, látva a McLaren és a Renault csomagja közti óriási különbséget. Jelenleg a Renault-nak hatalmas löket kellene ahhoz, hogy felérjen riválisai szintjére. Azonban csak abban az esetben örülnék Fernando visszatérésének, ha továbbra is a csapattal maradhatok” – tette hozzá Fisichella.

A Renault sajtószóvivője továbbá cáfolta Fisichella kijelentését, miszerint csapata akár már a hétvégén meghosszabbíthatja szerződését. “Egyelőre nincs bejelentenivalónk” – mondta a francia gárda sajtósa az Autosportnak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!