Alonso: Erre korábban lehetőségem sem volt - F1VILÁG.HU

Alonso: Erre korábban lehetőségem sem volt

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

Fernando Alonso újabb pontokat szerzett, ráadásul hazai futamán. A kétszeres világbajnok a 8. helyen ért célba, és a levezetőkörben, honfitársához, Carlos Sainz-hoz hasonlóan, a spanyol zászlót lobogtatva köszönte meg a rajongók szurkolását.

A tavalyi időmérő edzés első etapjában óriási örömünnep tört ki a barcelonai pályán, amikor Alonso gyorsköre után az élre ugrott. Ez a meglepetés most elmaradt, viszont a futam után újabb pontokat zsákmányolt a spanyol.

„Az első kör elég rossz volt, majd elvesztettem néhány pozíciót. Onnan pedig még nehezebb volt előrébb jönnöm. Azt gondoltam, lehetetlen, hogy pontszerző helyre érjek, de így is a 8. lettem, úgyhogy ez nagyszerű. Célba értem, ami a hazai rajongók számára különösen jó. Arról nem is beszélve, hogy négy pontot zsebeltem be. Öt egymást követő versenyen pontot tudtam szerezni, és azért ez jó.” – mondta Alonso, majd hozzátette:

„Ezt a helyzetet meg kell tartanunk, sőt még előrébb is kell lépnünk, mert a riválisaink versenyképesek, mi pedig többet akarunk.”

Mindenképpen nagy előrelépés a tavalyi évhez képest, de az igazi nagy csatáktól még elmaradnak.

„Lépésről lépésre haladunk előre. Fokozatosan fejlődünk. Azt hiszem, hogy jó irányba haladunk, és ezt folytatnunk kell. Még, ha csak tizedmásodperceket, de hozunk valamennyit a riválisokon. Az első három nagy csapat teljesen más időt autózik, és ha innen nézzük, akkor kicsit unalmas volt a futamom, de közeledünk hozzájuk. Jó lett volna, ha a Renult-val vagy a Haas-szal harcolni tudunk. Viszont hatalmas különbséget jelent, hogy idén már sok kerék a kerék elleni csatában volt részem. Erre korábban lehetőségem sem volt.”

 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!