Alonso: Erre korábban lehetőségem sem volt

Fotó: McLaren
Circuit de Catalunya-Barcelona, Spain Saturday 12 May 2018. Fernando Alonso, McLaren. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _2ST7553

Fernando Alonso újabb pontokat szerzett, ráadásul hazai futamán. A kétszeres világbajnok a 8. helyen ért célba, és a levezetőkörben, honfitársához, Carlos Sainz-hoz hasonlóan, a spanyol zászlót lobogtatva köszönte meg a rajongók szurkolását.

A tavalyi időmérő edzés első etapjában óriási örömünnep tört ki a barcelonai pályán, amikor Alonso gyorsköre után az élre ugrott. Ez a meglepetés most elmaradt, viszont a futam után újabb pontokat zsákmányolt a spanyol.

„Az első kör elég rossz volt, majd elvesztettem néhány pozíciót. Onnan pedig még nehezebb volt előrébb jönnöm. Azt gondoltam, lehetetlen, hogy pontszerző helyre érjek, de így is a 8. lettem, úgyhogy ez nagyszerű. Célba értem, ami a hazai rajongók számára különösen jó. Arról nem is beszélve, hogy négy pontot zsebeltem be. Öt egymást követő versenyen pontot tudtam szerezni, és azért ez jó.” – mondta Alonso, majd hozzátette:

„Ezt a helyzetet meg kell tartanunk, sőt még előrébb is kell lépnünk, mert a riválisaink versenyképesek, mi pedig többet akarunk.”

Mindenképpen nagy előrelépés a tavalyi évhez képest, de az igazi nagy csatáktól még elmaradnak.

„Lépésről lépésre haladunk előre. Fokozatosan fejlődünk. Azt hiszem, hogy jó irányba haladunk, és ezt folytatnunk kell. Még, ha csak tizedmásodperceket, de hozunk valamennyit a riválisokon. Az első három nagy csapat teljesen más időt autózik, és ha innen nézzük, akkor kicsit unalmas volt a futamom, de közeledünk hozzájuk. Jó lett volna, ha a Renult-val vagy a Haas-szal harcolni tudunk. Viszont hatalmas különbséget jelent, hogy idén már sok kerék a kerék elleni csatában volt részem. Erre korábban lehetőségem sem volt.”

 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

No Content Available
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS