Friss hírek

Alonso érzelmes búcsúra készül a szezonzárón

Fernando Alonso nagyon bízik abban, hogy eredményesen fog szerepelni, és egy előkelő helyezéssel búcsúzhat jelenlegi csapatától, a Renault-tól a hétvégi szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon.

Fernando Alonso nagyon bízik abban, hogy eredményesen fog szerepelni, és egy előkelő helyezéssel búcsúzhat jelenlegi csapatától, a Renault-tól a hétvégi szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon.

A kétszeres világbajnok utolsó renault-s versenyére készül a hétvégén, miután a Ferrari már hetekkel ezelőtt megerősítette, hogy Felipe Massa csapattársaként, náluk folytatja versenyzői pályafutását 2010-ben.

A spanyol pilóta, aki egy év kihagyással zsinórban hét szezont húzott le a Renault-nál, ami idő alatt két egyéni világbajnoki címet szerzett, bevallotta, hogy különleges lesz számára a hétvégi Abu Dhabi Nagydíj.

“Egy jó eredménnyel szeretném befejezni a szezont és versenyzői pályafutásomat a Renault-nál” – mondta Alonso, aki korábban kijelentette, hogy nagy valószínűséggel a Ferrari lesz az utolsó csapata a Forma-1-ben.

“Egy érzelmes verseny lesz, mert rengeteg különleges emlék fűz a csapathoz, és nagyon sok jó barátot hagyok hátra. A Renault egyike a nagy csapatoknak a Forma-1-ben, és már alig várom, hogy harcba szálljak velük a versenypályán a következő években.”

A csapat ideiglenesen – Flavio Briatore kényszerű távozását követően – kinevezett főnöke, Bob Bell szintén búcsúzott a spanyol versenyzőtől, aki elmondása szerint nagyon fog hiányozni a Renault-nak.

“Rengeteget tett a csapatért, különösen azzal, hogy megnyerte a bajnokságot 2005-ben és 2006-ban, így nagy űrt hagy hátra maga mögött” – mondta a szakember.

“Gyakran mondják azt, hogy ő a legjobb versenyző a rajtrácson, és én sem cáfolom ezt, így érthető, hogy csalódottak vagyunk, hogy hihetetlenül sikeres kapcsolatunk a végéhez érkezett.”

A csapatfőnök azonban rögtön megragadta a szót, hogy dicsérje Alonso leendő utódját, és egyben jó barátját, Robert Kubicát, akivel véleménye szerint újabb sikereket érhetnek el a jövőben.

“Bár nagyon sajnáljuk Alonso távozását, már várjuk és örülünk Robert Kubica érkezésének, aki véleményem szerint gyorsan meg fogja mutatni, hogy hasonló kaliber, mint Fernando.”

“Egy igazi csapatjátékos, remek motivátor, és hihetetlenül gyors, így azt gondolom, hogy minden okunk megvan arra, hogy várakozással tekintsünk a jövőbe, mikor egy új korszak veszi kezdetét a csapat számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!