Friss hírek

Alonso és Massa is bízik az új Ferrariban

A Ferrari duója, Fernando Alonso és Felipe Massa bízik abban, hogy az F10-es fedőnévvel ellátott versenygép beváltja majd a hozzá fűzött reményeket, és elég ütős lesz ahhoz, hogy visszaszerezzék az olaszoknak a bajnoki címet.

A Ferrari duója, Fernando Alonso és Felipe Massa bízik abban, hogy az F10-es fedőnévvel ellátott versenygép beváltja majd a hozzá fűzött reményeket, és elég ütős lesz ahhoz, hogy visszaszerezzék az olaszoknak a bajnoki címet.

A Ferrari borzalmasan gyengén kezdte a tavalyi évet, és már az első futamok után olyan nagy lemaradásba került ellenfeleivel szemben, hogy rá kellett jönnie, semmi értelme folytatni az aktuális modell fejlesztését, esélye sincs harcba szállni a bajnoki címért.

Az olaszok éppen ezért már július végén átcsoportosították erőforrásaikat az idei modellre, amit a mai napon mutattak be főhadiszállásukon Maranellóban.

Bár az F10-es kódszámmal ellátott versenygép külsőleg nagyban hasonlít nem túl fényes karriert befutott elődjére, a vezetőség elmondta, hogy “alaposan átalakították” azt, ami a versenyzőknek is magabiztosságot adhat.

Alonso, aki a raliba távozó Kimi Raikkönen helyére érkezett, bízik a legjobbakban, és reméli, hogy új csapatával képes lesz harcba szállni a bajnoki címért.

“Ez az első alkalom számomra, az első bemutatóm a Ferrarival, és ez egy megható pillanat számomra” – mondta Alonso. “Köszönetet szeretnék mondani az egész csapatnak, ugyanis nagyon keményen dolgoztak az elmúlt hónapokban, hogy megalkossák ezt az álmot, ezt az új versenyautót.”

“Készen állunk a kihívásra, és arra, hogy kihozzuk a maximumot belőle. Felipével egy erős párost alkotunk majd, és bízunk abban, hogy a világ összes Ferrari rajongója büszke lehet majd arra, hogy ez az autó megnyeri a világbajnokságot.”

Massa szintén izgatottan beszélt az új versenygépről, amit már a délután folyamán pályára vihet Fioranóban, egy fotózás és filmforgatás apropójából.

“Kétségkívül nagy megtiszteltetés, hogy egy újabb Ferrari bemutatón részt vehetek, ez egy nagyon különleges pillanat számomra, mert a tavalyi év nagyon nehéz volt” – mondta a brazil, aki magyarországi balesete után kihagyni kényszerült a szezon második felét.

“Büszke, és nagyon boldog vagyok. Úgy érzem, minden eddiginél jobban ki vagyok éhezve a munkára, így bízom abban, hogy ez egy igazán versenygépes autó lesz, harcba szállhatunk a bajnoki címért, és a mi autónk, a piros Ferrari lesz a pole pozícióban.”

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali a következőkkel folytatta: “Ez a bajnokság nagyon fontos lesz számunkra. Az elmúlt évad, számos ok miatt nem volt túlzottan pozitív. Éppen ezért is akarjuk annyira a sikert, és azért, mert a Ferrari megérdemli.”

“Két új pilótánk van. Hogy miért két új? Fernando Alonso egy kétszeres világbajnok, és készen áll megszerezni a harmadikat. Már most a legnagyobb bajnokok között van az F1-ben, és ez a megfelelő pillanat számára és számunkra: sikeres akar lenni, és mi is vissza akarunk térni az élre, vissza akarjuk szerezni a bajnoki címet.”

“Ami pedig Felipét illeti, egy új Felipéről kell beszélnünk a tavalyi balesete után. Bár nagyon sok mindenen átment, Felipének mindene megvan ahhoz, hogy bizonyítani tudja, hogy egy sikeres versenyző, és folytatni tudja azt az utat, ami megszakadt Magyarországon. Sok szerencsét mindkettőjüknek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!