Alonso és Raikkönen jövője is bizonytalan

A Ferrari egyszeres, és a Renault kétszeres világbajnoka sem tudja, hogy hol folytatja pályafutását jövőre, bár sokan már tényként kezelik, hogy Fernando Alonso veszi át Kimi Raikkönen helyét, aki pedig visszatér a McLarenhez.

A Ferrari egyszeres, és a Renault kétszeres világbajnoka sem tudja, hogy hol folytatja pályafutását jövőre, bár sokan már tényként kezelik, hogy Fernando Alonso veszi át Kimi Raikkönen helyét, aki pedig visszatér a McLarenhez.

A főszereplők az utóbbi időben nem ússzák meg a jövőjükkel kapcsolatos kérdéseket, ám elmondásuk szerint teljesen felesleges erről kérdezni őket, hiszen még maguk sem tudják, hogy milyen overallt öltenek majd magukra 2010-ben.

Alonso a riportereknek elmondta, hogy jövője még teljesen nyitott, de reményei szerint hamarosan már ő is tudni fogja, hol folytatja pályafutását a jövő évben, ám azt határozottan cáfolta, hogy bárkivel is szerződése lenne 2010-re.

“Egyelőre még magam sem tudom, hol folytatom. Ez egy nagyon jó kérdés, és remélem, hogy hamarosan, nagyon hamarosan választ is fogok tudni adni erre. De annyit elmondhatok, hogy nem írtam alá szerződést a jövő évre” – árulta el a spanyol versenyző Szingapúrban.

Közben Raikkönen is megkapta a szokásos kérdést, amire így felelt: “Mindig csak ugyanazt tudom ismételni, hogy szerződésem van a jövő évre, és ez a (médiával történt) legutóbbi találkozásom óta nem változott.”

“Ha akarnak velem beszélni, akkor le kell ülnünk, hogy beszéljünk. Teljes mértékben elkötelezett vagyok a csapat iránt, máskülönben nem írtam volna alá a szerződésem.”

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo a héten elmondta, hogy egy brazil pilótájuk (Felipe Massa) biztosan lesz jövőre, ám csapattársa kilétéről még nem döntöttek.

“Spanyol vagy finn versenyző? A következő néhány hétben dönteni fogunk erről” – idézte a szakembert a La Stampa.

A Ferrari eredetileg a szeptember eleji Olasz Nagydíjon akarta bejelenteni a spanyol bajnok érkezését, azonban azt két ok miatt is elhalaszthatta: 1, Massa jövője még kérdéses; 2, nem lehetett tudni, hogy Alonso bűnös-e a Renault csalásügyében.

Miután kiderült, hogy teljesen ártatlan, már csak arra kell várni, hogy miként javul Massa állapota, hiszen a jövő évben érkező fő szponzor, a Santander spanyol bankóriás állítólag készen áll fedezni Raikkönen kivásárlásának költségeit.

A Renault újonnan kinevezett ügyvezetője, Jean-Francois Caubet is elárulta, hogy egyelőre még csapata sem tudja, megtarthatja-e Alonsót a jövő évre.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!