Alonso és Räikkönen szerint is ez volt a maximum - F1VILÁG.HU

Alonso és Räikkönen szerint is ez volt a maximum

HIRDETÉS

Fernando Alonso úgy véli, a hetedik hely volt a maximum, amit elérhetett a Kanadai Nagydíj mai időmérő edzésén – a spanyol szerint a Ferrari autója egész egyszerűen nem elég gyors.


Fernando Alonso úgy véli, a hetedik hely volt a maximum, amit elérhetett a Kanadai Nagydíj mai időmérő edzésén – a spanyol szerint a Ferrari autója egész egyszerűen nem elég gyors.

Habár a pénteki első szabadedzésen a kétszeres világbajnok volt a leggyorsabb, a maranellói gárda a mai időmérőn egész egyszerűen képtelen volt felvenni a harcot riválisaival – nemcsak a Mercedesszel, hanem a Red Bull-lal, sőt, a Williamsszel is.

Alonso csak a hetedik legjobb időt autózta, Kimi Räikkönen pedig csak a tizedik helyről startolhat holnap.

„Azt gondolom, a határon voltam” – mondta Alonso időmérős gyorsköréről.

„Az a kör nagyon-nagyon jó volt. Meglepően jó. Nyilvánvaló, hogy a többi autó gyorsabb nálunk, az egész időmérőn ez volt a helyzet. Nem arról van szó, hogy a Q3-ban hirtelen fordult a kocka. Nehéz szombati edzésnap volt, egyszerűen nem voltunk elég gyorsak.”

A Ferrari több újítást is bevetett Kanadában, Alonso azonban elárulta, ezek közül néhány nem került fel az autóra az időmérőre a magasabb hőmérséklet miatt.

A spanyol mindazonáltal reméli, a hűvösebbnek ígérkező helyszíneken sikerül előrelépniük.

„Az új csomag rendben volt. Jobbnak éreztem az autót. Tudom, hogy lesznek még újdonságok a következő versenyeken, és ezeknek köszönhetően remélhetőleg jobb helyzetben leszünk majd.”

„A Williams meglepően jó itt, és a Red Bullok is nagyon gyorsak. A konstruktőri második helyért szeretnénk harcolni, és momentán a Red Bull előttünk van, szóval holnap szeretnénk előttünk végezni, ha lehet.”

Hirdetés

Alonso csapattársa, Kimi Räikkönen csupán egy kört futott az időmérő utolsó szektorában, ám elismerte, ha több lehetősége van, akkor sem végezhetett volna előrébb.

„Nem volt valami jó kör az a végén, de csak egy esélyem volt” – fogalmazott a finn.

„Szerettem volna még egyet menni, de az sem változtatott volna sokat a pozíciónkon. Sokat csúszkáltam, nehéz volt összerakni egy jó kört. A határon voltam.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!