Alonso és Vandoorne is rajtbüntetést kap Bakuban

7WelffHvi8ZFSClYGhJ62ovuzQPYFzSM_AN7T1350
Circuit Gilles Villeneuve, Montreal, Canada. Saturday 10 June 2017. Fernando Alonso, McLaren MCL32 Honda. Photo: Charles Coates/McLaren ref: Digital Image AN7T1350

Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne is 15 rajthelyes büntetést kap a hétvégi Azerbajdzsáni Nagydíjon, miután a McLaren motorpartnere, a Honda mindkettejük autójában kicserélte az erőforrás bizonyos elemeit.

A japán gyártó már a szezon eleje óta küszködik hőenergia-visszanyerő rendszerével, ám úgy döntött, Kanadában még nem cseréli ki ezeket az elemeket. Bakuban azonban már mindkét McLarenbe beépítenek egy-egy új MGU-H-t, emellett pedig Alonso és Vandoorne új turbófeltöltőt is kap majd.

Mivel mindketten már a hatodikat használják idén ezekből az összetevőkből, 15 rajthelyes büntetést kapnak a szombati időmérő után.

Alonso egyébként egy új belső égésű motoregységet is kap majd – ez lesz neki idén a negyedik, tehát utolsó, amit büntetés nélkül beépíthetnek autójába.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!