Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd percrekészen a bahreini eseményeket!

  Bahreini Nagydíj

Alonso esélytelennek tartja magát hazai versenyén

Alonso esélytelennek tartja magát hazai versenyén

Fernando Alonso elmondta, hiba lenne, ha dobogós helyezést várnának tőle hazai versenyén Spanyolországban, ugyanis véleménye szerint a Renault még nem érett meg arra, hogy harcba szálljon az élmezőnnyel.

Fernando Alonso elmondta, hiba lenne, ha dobogós helyezést várnának tőle hazai versenyén Spanyolországban, ugyanis véleménye szerint a Renault még nem érett meg arra, hogy harcba szálljon az élmezőnnyel.

A spanyol versenyző az elmúlt öt évben négyszer állhatott fel a dobogóra Barcelonában, egyedül 2004-ben nem sikerült az első háromban végeznie, mikor a negyedik pozícióban ért célba.

“Való igaz, hogy ahányszor hazámban jártam, mindig eséllyel pályázhattam a pole pozícióra és a győzelemre” – mondta Alonso a csütörtöki sajtókonferencián.

“Ha pedig ez nem sikerült, a dobogóra mindig esélyes voltam. Idén viszont szinte lehetetlennek tartom ezt, csak egy álom, ahogy az első három versenyen is az volt. Valami szokatlannak kell történnie a versenyen, hogy felállhassunk a dobogóra. Folyamatosan javítani kell az autón, és a mostani lesz az első olyan verseny, ahol megtudhatjuk, hogy vajon jó irányba haladunk-e.”

A Renault számos újítással készül az európai futamok nyitóállomásának helyet adó Spanyol Nagydíjra, melyektől a vezetőség mindenképpen előrelépést remél. Alonso ugyan bízik benne, hogy az újítások több tizedet is jelenthetnek, bevallotta, egyáltalán nem lesz meglepve, ha ez nem lesz elég ahhoz, hogy kitörjenek a középmezőnyből.

“Úgy gondolom, hogy sikerült javítanunk az autó teljesítményén, de csak a hétvégén tudhatjuk meg, ennek mi a hatása az eredményekre. A múlt heti eredményekből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, hiszen egyesek slick gumikon futottak, és az üzemanyag mennyiségeket sem ismerjük. Mindenki a saját programjára koncentrált.”

“Véleményem szerint a fejlesztésekkel néhány tizedet javultunk, azonban nem tudom, hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy gond nélkül bejussunk az időmérő harmadik körébe, és megoldást jelentsen a korábbi problémáinkra. Mindenképpen javulnunk kell, és ez most kezdődhet el.”

“Jelenleg elégedettek vagyunk az újításokkal, de lehetséges, hogy holnap már csalódottak leszünk, mert a többiek még nagyobbat léptek előre. Szerintem jó munkát végeztünk, nyilván a többiek is, így minden azon múlik, ki mennyit tudott fejlődni” – tette hozzá a kétszeres világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!