Alonso: Esélyünk sem volt megverni a Ferrarikat - F1VILÁG.HU

Alonso: Esélyünk sem volt megverni a Ferrarikat

HIRDETÉS

A McLaren spanyol versenyzője, Fernando Alonso bevallotta, esélye sem volt arra, hogy harcba szálljon a Ferrari duójával a Belga Nagydíjon, így elégedett a harmadik helyével, melynek köszönhetően csökkentette hátrányát Hamiltonnal szemben a pontversenyben.

A McLaren spanyol versenyzője, Fernando Alonso bevallotta, esélye sem volt arra, hogy harcba szálljon a Ferrari duójával a Belga Nagydíjon, így elégedett a harmadik helyével, melynek köszönhetően csökkentette hátrányát Hamiltonnal szemben a pontversenyben.

Kimi Raikkönen zsinórban harmadik futamgyőzelmét aratta Spa-Francorchamps-ban, ahol a Ferrari kettős győzelmet aratott. Alonsónak esélye sem volt harcba szállni a Ferrari versenyzőivel, amit az is bizonyít, hogy 14 másodperces hátrányban ért csak be a harmadik helyen.

“Úgy gondolom, hogy túlságosan gyorsak voltak a mai nap. Az első etapban megpróbáltam tartani a lépést Massával, mert bíztam benne, hogy az első kiállásnál megelőzhetem. Azonban hamar meglógott előlem, és a kiállást követően végleg szem elől vesztettem” – mondta Alonso a versenyt követően.

“Sajnos nem voltunk elég gyorsak a versenyen.”

Alonso nagy csatában múlta felül csapattársát, a listavezető Lewis Hamiltont, aki a negyedik helyen végzett. A McLaren duója okozott néhány kellemetlen pillanatot vezetőinek a rajtnál, mikor egymás mellé értek az első kanyarban.

Hamilton a célegyenes utáni visszafordítóban megérkezett csapattársa mellé, ám Alonso nem hagyta magát. A spanyol versenyző lecsúszott az ideális ívről, és kis híján nekihajtott márkatársának. A brit versenyző remek helyzetfelismerő képességének köszönhetően kihasználva az aszfaltozott bukóteret, letért a pályáról, így egymás mellett érkezett meg a két csapattárs az Eau Rouge-ba. Hamiltonnak azonban nem volt más választása, vissza kellett vennie a tempóból, így Alonso megtartotta harmadik helyét.

“Igen, az első kanyarban Felipe blokkolta az első kerekeit, és lezárta a belső ívet, így nem volt más választásom, le kellett mennem az ideális ívről, így nem sikerült jól kijönnöm a visszafordítóból. Lewis kisodródott a pályáról, de talán előnyösebb helyzetben volt, mint én. Fej-fej mellett haladva érkeztünk meg a második kanyarba, így szerencsésnek mondhatom magam, hogy meg tudtam tartani pozíciómat” – magyarázta a spanyol.

“Örültem, hogy nem került elém, mert egy körrel kevesebb üzemanyag volt az autómban, így tudtam, hogy az első etapban gyorsabb leszek nála.”

Annak ellenére, hogy a Ferrari könnyed diadalt aratott, Alonso úgy gondolja, hogy a McLaren sokat javult azokon a pályákon, melyek karakterisztikájukból adódóan az olaszoknak kedveznek jobban.

“Úgy gondolom, hogy sokat fejlődtünk Törökország óta” – folytatta. “Bár esélyünk sem volt harcba szállni velük, csökkentettük a köztünk lévő különbséget. Van még mit dolgoznunk, de olyan pályák következnek a versenynaptárban, melyek talán jobban fekszenek majd nekünk. Éppen ezért minden esélyünk megvan arra, hogy megnyerjük a hátralévő versenyeket.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!