Alonso esőért fohászkodik Brazíliában

Fernando Alonso szerint még túl korai lenne az erőviszonyokról beszélni, jóllehet mindössze két tizeddel kapott csak ki az élen végző Lewis Hamiltontól a Brazil Nagydíj pénteki szabadedzésén.


Fernando Alonso szerint még túl korai lenne az erőviszonyokról beszélni, jóllehet mindössze két tizeddel kapott csak ki az élen végző Lewis Hamiltontól a Brazil Nagydíj pénteki szabadedzésén.

A Ferrari spanyol versenyzőjének azonban számos technikai problémája volt a két edzésen, beleértve egy motorhibát négy perccel az első tréning vége előtt.

„Nem a legkönnyebb napok egyike volt számunkra a mai, az autó egyensúlyát, a problémákat és a mechanikai gondokat illetően” – mondta. „Az első edzésen egy motorhiba miatt voltam kénytelen kiállni, majd a második tréning sem volt problémamentes számomra.”

„Nem volt egy egyszerű pénteki nap a mai, így várnunk kell holnapig, hogy megtudjuk, mennyire lehetünk versenyképesek. Egyelőre nehéz mit mondani.”

„Rengeteg dolog van, amit meg kell oldanunk éjszaka, hogy jobb legyen az autó egyensúlya, és kényelmesebben érezzem magam az autóban, mivel ma elég sokat küszködtem.”

Arra a kérdésre, hogy mi okozta a motorhibát, Alonso így felelt: „Még mindig vizsgáljuk a probléma okát. Nem tudom a konklúziót, meg kell várnunk, míg visszatér Olaszországba, és felnyitják. Természetesen ez egy motorhiba volt, de azt egyelőre nem tudjuk, hogy melyik része okozta a meghibásodást.”

„Ez egy olyan motor volt, amelybe már rengeteg kilométert tettünk, hiszen az utolsó futam van soron, így talán nem olyan meglepő a hiba, de meg kell vizsgálni az egységet. Az erőforrást kicseréltük, így nem lehet probléma a hétvége további részében.”

Alonso végezetül azt is elmondta, hogy csakis akkor lát esélyt a győzelemre, ha a hátralévő két nap legalább egyikén, vagy az időmérőn, vagy a versenyen közbeszól az időjárás.

„A realitás talaján kell maradnunk. Száraz időben nem gondolom, hogy elég gyorsak lennénk ahhoz, hogy harcba szálljunk a Red Bull vagy a McLaren versenyzőivel. Éppen ezért abban bízhatunk, hogy az idő mellénk áll, és esni fog a hétvége hátralévő részében” – mondta.

„Ha szombaton vagy vasárnap esni fog, akkor bármi megtörténhet, és minden sokkal nyíltabb lesz.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!