Alonso: Eszem ágában sem volt feladni a versenyt! - F1VILÁG.HU

Alonso: Eszem ágában sem volt feladni a versenyt!

HIRDETÉS

Nem kiállni akart a versenyből, csupán szeretett volna egy újabb kerékcserét beiktatni Kanadában Fernando Alonso.


Nem kiállni akart a versenyből, csupán szeretett volna egy újabb kerékcserét beiktatni Kanadában Fernando Alonso.

A McLaren kétszeres világbajnok versenyzője a 11. helyen haladt, amikor a verseny utolsó etapjában a rádión keresztül azt kérte csapatától, álljanak meg az autóval, versenymérnökétől azonban nemleges választ kapott, mondván, hogy egy rivális kiesése esetén akár pontszerző helyen is találhatják magukat.

Alonso azonban a verseny után tisztázta rádióüzenetét: a spanyol elárulta, nem azt kérte, hogy adják fel a versenyt, csupán annyit, hogy hadd álljon ki egy friss szett abroncsért.

„Nem volt meg a tempónk, szóval a verseny végén a pontzónán kívül autóztam” – mondta a korábbi világbajnok.

„Körülbelül 55 kört kellett megtennem ugyanazokkal a gumikkal, a körülöttem lévők pedig 2 kiállással teljesítették a távot, szóval 3 másodperccel gyorsabbak voltak nálam, ami nem túl élvezetes. Szóltam, hogy talán kiállhatnánk, futhatnánk néhány gyors kört, és jól érezhetnénk magunkat.”

„De közel voltunk a pontszerző helyekhez, és bármi megtörténhetett volna. Láthattuk, hogy [Nico] Rosberg is megpördült az utolsó körben. Szóval közel voltunk. Végül nem jött össze, de helyes döntés volt az, hogy nem álltunk ki.”

Arra a kérdésre, hogy voltak-e különösebb gondjai az autóval, Alonso azt mondta: „Nem, semmi, csak a gumik voltak túlzottan használtak. Amikor az embernek spórolnia kell az üzemanyaggal, 2 másodperccel lassabb, és 50 körös gumik vannak az autóján, akkor nem túl élvezetes vezetnie.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!