Orosz Nagydíj
Next
Prev

Alonso fél a kudarctól a nyári szünet előtt

Fernando Alonso attól tart, hogy a Ferrari rossz szájízzel kezdheti meg a nyári szünetet, amennyiben nem tud közelebb kerülni Sebastian Vettelhez és a Red Bullhoz a hétvégi Magyar Nagydíjon.


Fernando Alonso attól tart, hogy a Ferrari rossz szájízzel kezdheti meg a nyári szünetet, amennyiben nem tud közelebb kerülni Sebastian Vettelhez és a Red Bullhoz a hétvégi Magyar Nagydíjon.

Alonso jelenleg 34 ponttal van lemaradva Vettel mögött a bajnokságban, míg a Ferrari hátránya 70 pontra rúg a Red Bullal szemben, a szezon felénél járva.

Azzal, hogy kezdetét veszi a négyhetes nyári szünet, ami idő alatt a csapatoknak le kell állítaniuk a munkát gyáraikban, Alonso szerint egy esetleges vereség még fájóbb lenne.

„Nagyon fontos egy jó eredmény, mert hamarosan kezdetét veszi a nyári szünet és hatalmas löket illetve motiváció lenne a csapat számára, ha sikerülne csökkenteni a különbséget Sebastiannal és a Red Bullal szemben a szünet előtt” – mondta Alonso a médiának csütörtökön a Hungaroringen.

„Ha ez a különbség nő, a nyári szünet nagyon stresszes lehet mindannyiunk számára és a motiváció is sérülhet, ami pedig nagyon fontos, hogy a lehető legmagasabb szinten maradjon.”

Alonso a tavalyi évben a későbbi világbajnok Vettel mögött végzett a Magyar Nagydíjon, ahol egyik pilótának sem volt jó versenye.

A spanyol versenyző ennek ellenére több mint 40 pontos előnnyel kezdhette meg a nyári szünetet, azonban végül három ponttal elvesztette a bajnoki címet.

A Pirelli ezen a hétvégén vezeti be új abroncsait (tavalyi konstrukció az idei keverékkel), miközben a sportág történetének legmelegebb versenyét prognosztizálják a Magyar Nagydíjon.

Alonso azonban úgy véli, hogy nem feltétlenül ez lesz a fő faktor a hétvégén: „A szokásos rutint fogjuk követni, azonban nyitottak leszünk a stratégia terén, ha kell extra kiállást fogunk beiktatni a hatalmas hőség miatt vasárnap.”

„Az edzéseken megpróbáljuk kiismerni az új gumikat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS