Alonso fél szemmel még a bajnoki címre figyel - F1VILÁG.HU

Alonso fél szemmel még a bajnoki címre figyel

HIRDETÉS

89 pontos hátránya ellenére továbbra sem mondott le a világbajnoki trófeáról a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, kinek eltökélt szándéka, hogy valamennyi versenyt megnyerje a szezon második felében.


89 pontos hátránya ellenére továbbra sem mondott le a világbajnoki trófeáról a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, kinek eltökélt szándéka, hogy valamennyi versenyt megnyerje a szezon második felében.

A spanyol versenyző elmondta, a nyári szünetet követően még mindig lesz esélyük arra, hogy felzárkózzanak legfőbb riválisukra, a Red Bull Racingre, noha elismeri, ehhez arra is szükség lesz, hogy az energiaital-gyárosok a hajrában legyengüljenek egy kicsit.

„Meg kell próbálnunk megnyerni annyi versenyt, amennyit csak lehet” – fogalmazott Alonso a Ferrari nyári médiaeseményén, Madonna di Campiglióban.

„Reálisan nézzük a dolgokat, a bajnoki helyzetünk pedig olyan, amilyen, de gyakran láthattuk, hogy a dolgok gyorsan változhatnak. Ráadásul mi vagyunk a Ferrari, és erkölcsi kötelességünk, hogy mindig a lehető legnagyobb cél elérésére törekedjünk.”

„Soha nem fogjuk azt mondani, hogy úgy vágunk neki a hátralévő nyolc versenynek, hogy nem a világbajnoki cím lebeg a szemünk előtt. Fél szemmel mindig arra figyelünk, legalábbis addig, amíg matematikai esélyünk van rá.”

„Természetesen el kell kezdenünk nyerni, és reménykednünk kell abban is, hogy Vettel elkövet néhány hibát, illetve lesznek problémái.”

Alonso ezzel együtt elismeri, a Red Bull nem fogja tálcán kínálni a lehetőséget, így nem is ígérik meg, hogy megnyerik a világbajnoki címet, azonban meg van győződve arról, hogy a Ferrarinak mindene adott a sikeres szerepléshez.

„A Forma-1 egy rendkívül komplikált sport. Adrian Newey sem egy csapásra tette győztessé a Red Bull alakulatát, nem varázsütésre építetett nyertes autót. Minden csapatnál évekbe telik, amíg eléri a kívánt szintet. Nagyszerű emberekre, struktúrára, és néhány zsenire van szükség a sikerhez. Nekem pedig meggyőződésem, hogy megvan ez a zsenialitásunk.”

A kétszeres világbajnok hozzátette, összességében nincs rossz szezonjuk 2011-ben, noha elismeri, ha jobban alakul az idénykezdet, kedvezőbb helyzetből várhatták volna a hajrát.

Hirdetés

„A kezdet nehéz volt. Jobb szezonrajtban reménykedtünk, de végül nem jöttek össze a dolgok. Kínában a lehető legrosszabb helyzetben voltunk, mert nem elég, hogy nem harcolhattunk a győzelemért a McLarennel és a Red Bull-lal, de még a Mercedes, és talán a Renault mögött is voltunk, akik akkorra már két dobogós helyezést értek el. Ezután viszont remekül reagáltunk.”

„Valamennyi területen némi hátrányban vagyunk még, beleértve a versenyzőket is. Viszont úgy érzem, már sokkal inkább része vagyok a csapatnak, mint egy éve.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!