Alonso figyelmeztette a riválisokat: Ez még csak a kezdet! - F1VILÁG.HU

Alonso figyelmeztette a riválisokat: Ez még csak a kezdet!

HIRDETÉS
Figyelmeztette az Aston Martin riválisait a kétszeres világbajnok Fernando Alonso: a spanyol azt mondja, amit Bahreinben láthattunk, az még csak a kezdet, hiszen még ismerkednek új autójukkal, és rengeteget fognak még fejlődni a 2023-as szezon során.
Portrait, Press Conferences, TS-Live, Bahrain International Circuit, GP2301a, F1, GP, Bahrain
Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team, 3rd position, in the Press Conference

Az Aston Martin az idei szezonra jelentősen átszabta Forma-1-es versenyautóját, a csapat elmondása szerint versenygépük 95 százalékán változtattak az idei szezonra. A kemény munkának pedig meg is lett a gyümölcse: Fernando Alonso a két Red Bull mögött a 3. helyen ért célba a Bahreini Nagydíjon, és bár a verseny után arról beszélt, visszafogott optimizmussal várja a folytatást, egy interjújában elárulta, valójában komoly fejlődést vár csapatától.

„Van néhány terület, melyeken fejlődnünk kell, de hogy mik ezek, azokat nem árulom el. De azt gondolom, a legfontosabb, hogy ez egy új autó, egy új projekt. És ez még csak a kezdet – nem a végleges versenyautónk. Csak a kiindulóautója annak a koncepciónak, amin változtattunk a tél folyamán” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Néhány topcsapat megtartotta ugyanazt a filozófiát, amit tavaly alkalmazott – a Red Bull és a Ferrari jobbára megtartották ugyanazokat a formákat, csupán finomítottak a dolgokon, és tökéletesítették azokat a remek alapokat, melyekkel rendelkeztek.”

„Számunkra sokkal nehezebb volt a dolog. Az autó 95 százalékán változtattunk, szóval többet kell tanulnunk erről az autóról, így többet is javulhatunk. Teljes mértékben bízom a csapatunkban, nyilván tudják, mit csinálnak, szóval remélhetőleg hamarosan javulni fogunk.”

A Forma-1-es világbajnoki sorozat ezen a hétvégén folytatódik majd a Szaúd-arábiai Nagydíjjal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!