Friss hírek

Alonso gratulált utódjának, Raikkönennek

A McLaren spanyol versenyzője, Fernando Alonso az elsők között gratulált riválisának, a ferraris Kimi Raikkönennek, aki a szezonzáró Brazil Nagydíjon aratott győzelmével bezsebelte pályafutása első világbajnoki címét a Forma-1-ben.

A McLaren spanyol versenyzője, Fernando Alonso az elsők között gratulált riválisának, a ferraris Kimi Raikkönennek, aki a szezonzáró Brazil Nagydíjon aratott győzelmével bezsebelte pályafutása első világbajnoki címét a Forma-1-ben.

Alonso a bajnokság második helyén – négy ponttal lemaradva csapattársa mögött – várta a szezonzáró megmérettetést, míg Raikkönen csak a harmadik pozícióban tanyázott, további három pontos hátrányban.

A spanyol versenyzőnek azonban a harmadik hely nem volt elég ahhoz, hogy maga mögött tartsa a pontversenyben finn riválisát, aki a szezonzárón aratott győzelmével megszerezte a bajnoki címet, miközben a nagy esélyes Hamilton egy váltóhiba miatt csak a hetedik lett.

“Először is, gratulálni szeretnék Kiminek” – mondta Alonso. “Mindig is hangoztattam, az érdemli meg a legjobban a bajnoki címet, akinek a legtöbb pontja lesz az utolsó versenyen, így Kimié a végső győzelem. Mindenkinek voltak hullámvölgyei, de végül ő volt a legjobb, megérdemelten lett világbajnok. Gratulálok neki!”

Annak ellenére, hogy számos nézeteltérése volt az idei évben csapattársával, Lewis Hamiltonnal, és főnökével, Ron Dennisszel, Alonso elmondta, boldogan fog visszaemlékezni az idei bajnokságra.

“Úgy gondolom, minden munkahelyen vannak könnyebb és nehezebb időszakok. Az idei évben voltak problémáim a csapattal, ez nem titok, de mindent megtettünk, amit csak lehetett, és bajnoki esélyesként érkeztünk az utolsó versenyre. A harmadik helyen végeztünk, egy ponttal lemaradva a világbajnok mögött. Remek volt az autónk, fantasztikus, és bár kemény éven vagyok túl, szép emlékekkel búcsúzom.”

Alonso azt is elmondta, tisztában volt azzal, hogy a Ferrari dominálni fog a versenyen, és miután az olaszok versenyzői vették be az élen az első kanyart, csak abban bízott, hogy egyikük lerobban.

“Tudtam, hogy nem lesz egyszerű” – mondta. “Az elején felugrottam a harmadik helyre, de nem tudtam tartani a lépést a Ferrarikkal. Az első néhány körben még követni tudtam őket, és bíztam benne, hogy ez a maximum, amit tudnak. Való igaz, hogy az első körökben mindenki vigyázott az abroncsokra, de utána rákapcsoltak, amire már nem tudtam reagálni.”

“Kínában is hasonló volt a helyzet, tartottam a harmadik helyet és bíztam benne, hogy az egyik Ferrarival történik majd valami, akkor sem tudtam mit tenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek