Alonso győzelmekben igen, de vb-címben egyelőre nem reménykedik - F1VILÁG.HU

Alonso győzelmekben igen, de vb-címben egyelőre nem reménykedik

HIRDETÉS
Az Aston Martin spanyol versenyzője, Fernando Alonso azt reméli, lesz esélye a futamgyőzelmekért harcolni a 2023-as Forma-1-es idényben, szerinte azonban korai még a világbajnoki címben gondolkodni, habár azt mondja, nem folytatná a versenyzést, ha nem hinne abban, hogy bezsebelheti harmadik vb-trófeáját.
Portrait, Podium, Bahrain International Circuit, GP2301a, F1, GP, Bahrain
Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team, 3rd position, on the podium

A kétszeres világbajnok az Alpine csapatától szerződött át az Aston Martinhoz 2023-ra, a szezont pedig parádés formában indította: Bahreinben, Szaúd-Arábiában és Ausztráliában is a 3. helyen ért célba, így jelenleg ő számít a Red Bull legfőbb kihívójának a száguldó cirkuszban.

Az istálló csapatfőnöke, Mike Krack ugyanakkor a napokban óvatosságra intett, szerinte egyelőre nem álmodozhatnak világbajnoki címről, és ugyanezt a nézetet vallja Alonso is, aki szerint a legfontosabb az lesz idén, hogy megszilárdítsák pozíciójukat az élcsapatok között, és a lehető legjobban kiismerjék versenyautójukat.

„Kétségkívül ez a cél, de azt gondolom, jelenleg két lábbal a földön kell járnunk” – mondta a kétszeres világbajnok arra a kérdésre, hogy szerinte elérhető-e az újabb világbajnoki cím a Forma-1-ben. „A csapat célja most egyszerűen az, hogy legyen egy jó szezonunk.”

„Sokat küszködtek 2022-ben, szóval, ha fogalmazhatok így, előbb tanuljunk meg sétálni, mielőtt futni kezdünk. Véleményem szerint az idei, 2023-as szezon arról szól, hogy egyre jobbá váljunk, egyre jobban kiismerjük az autót. Jelenleg itt tartunk. Remélhetőleg még több dobogónk lesz, és remélhetőleg a győzelmekért is harcolhatunk majd, de ahhoz, hogy a világbajnoki címért csatázzunk, szerintem meg kell egy kicsit szilárdítanunk a csapatot.”

Alonso hozzátette, ha nem hinne abban, hogy meg tudja szerezni harmadik világbajnoki címét a Forma-1-ben, akkor nem versenyezne tovább.

„Én mindig abban hiszek, hogy lehetséges, nyilván ezért folytatom a versenyzést” – magyarázta. „A kihívás nagy – nyilvánvalóan felül kell kerekedni bizonyos nehézségeken és pár topcsapaton. De igen, én minden nap azért versenyzem, azért tréningezek, mert azt gondolom, hogy a harmadik cím elérhető.”

A most 41 esztendős versenyző F1-es pályafutása során számos rekordot beállított és megdöntött, szerinte azonban a világbajnoki címek száma az, ami igazán számít – ebben a tekintetben pedig minden bizonnyal alulmarad majd Michael Schumacherrel és Lewis Hamiltonnal szemben.

„Ez feltehetően elérhetetlen jelenleg, hiszen Michael és Hamilton 7 világbajnoki címe nincs elérhető közelségben. De persze végső soron ez a cél.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!