Alonso: Ha az F1 nem javul, csinálok valami mást

Bőven lesz majd tennivalója Fernando Alonsónak akkor is, ha a 2017-es szezont követően úgy dönt, inkább hátat fordít a Forma-1-nek – ezt maga a spanyol versenyző nyilatkozta a minap.


Bőven lesz majd tennivalója Fernando Alonsónak akkor is, ha a 2017-es szezont követően úgy dönt, inkább hátat fordít a Forma-1-nek – ezt maga a spanyol versenyző nyilatkozta a minap.

A kétszeres világbajnok jelenlegi szerződése 2017 végén lejár a McLaren Hondánál, maradását pedig leginkább attól teszi függővé, hogy mennyire lesz élvezetes vezetni az új szabályok miatt jelentősen átalakuló versenyautókat.

Alonso többször kifejtette már, „unalmasnak” tartja a jelenlegi F1-et, és reméli, 2017-től ez megváltozik az új regulák bevezetésével.

„Az elmúlt 2 évben ugyanazt hajtogatom: azt gondolom, a mai F1-es autók nem olyan vonzóak” – mondta Alonso a Cadena Ser rádiónak.

„Egy átlagos érzést nyújtanak, nem olyat, mint amilyenhez hozzászoktam az első 10 évben, amikor az F1-ben versenyeztem. Nincs meg az a ’húha’ érzés, vagy az, hogy ’el sem hiszem, hogy milyen gyors ez az autó a kanyarokban’, vagy, hogy ’milyen hihetetlen tempóra képes ez a gép’.”

„De most ez nincs. Átlagosak az autók, sokkal unalmasabbak. Ma az egész futamot a gumikkal és az üzemanyaggal való takarékoskodással töltjük, és ez ellentétes a versenyzői ösztönökkel – azzal, hogy a határokat feszegetjük, és a maximumot nyújtjuk.”

„Jövőre az autók gyorsabbak lesznek, sokkal nehezebb lesz vezetni őket, és remélem, hogy a Forma-1 ismét vonzó lesz a versenyzők számára. De ha az F1 továbbra is a spórolásról szól majd, akkor elgondolkodom azon, hogy folytassam-e, de nem azért, mert annyira vissza akarok vonulni. Vannak még bőven olyan dolgok, amiket csinálni akarok.”

„Úgy gondolom, az új szabályok kulcsszerepet játszanak majd. Ha az autókat izgalmas lesz vezetni, és döbbenetes érzéseid lesznek velük kapcsolatban, akkor az eredményektől függetlenül élvezni fogod.”

„12 hónap múlva meglátjuk majd, és kiderül az is, hogy akarom-e folytatni, mert talán látok esélyt a távozásra, és talán elkezdek majd azon gondolkodni, mit csinálok otthon inkább. Most még várnunk kell, de majd meglátjuk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!