Friss hírek

Alonso: Ha félbe lehetne törni azt a bajnoki trófeát…

A Renault színeiben korábban két világbajnoki címet nyerő Fernnado Alonso azt mondja, ha van olyan év, amikor félbe lehetne törni a bajnoki trófeát, akkor az idei mindenképpen olyan volt.

A szezon utolsó versenyét Max Verstappen nyerte meg Abu Dhabiban, így a holland pilóta lett a 2021-es év bajnoka. Lewis Hamilton hiába vezetett a futam nagy részében, az utolsó pillanatban pályára küldött biztonsági autó, és a versenyirányítás vitás döntése keresztülhúzta a számításait.

Alonso azt mondja, nagyon örül Verstappen bajnoki címének, de persze sajnálja is Hamiltont, hiszen úgy gondolja, mindketten kiemelkedően versenyeztek az évad során.

Hirdetés
 

„Fantasztikus. Bajnok lett, csak idő kérdése volt, hogy megnyerje a trófeát” – mondta a spanyol pilóta Verstappen diadalával.

„Azt gondolom, ezúttal szerencséje volt. A biztonsági autó nélkül Lewis lett volna a bajnok, így viszont Max. Szóval pusztán a szerencsén múlt, ami ezen a versenyen történt. Komoly téma lesz ez, azt gondolom, de ha a 22 versenyt vesszük, akkor – ahogy csütörtökön is mondtam –, mindketten világbajnokok lehettek volna.”

„Ha valamikor, akkor idén abszolút félbe lehetne szedni azt a trófeát! Mert mindketten kiemelkedőek voltak.”

Alonso elárulta, sajnálta Hamiltont, amiért a brit így veszítette el a bajnoki címet.

„Lewis más szinten vezetett, főleg a bajnokság második felében. A Mercedesé volt a gyorsabb autó, Valtteri [Bottas] mégsem lett 2., Lewis hozta ki belőle ezt a teljesítményt. Amikor egy utolsó pillanatos biztonsági autó miatt veszíted el a világbajnoki címet… Az ember azért sajnálja egy kicsit.”

„Ahogy csütörtökön mondtam, 51-49 arányban Max felé húztam, mert azt gondoltam, hogy a szezon során párral több balszerencsés szituációja volt Maxnak, mint Lewisnak. Az új néha vonzóbb, mint a régi… Ha Max egy napon négy vagy öt bajnoki címet nyer, akkor is jönni fog egy új srác, és felkelti majd az emberek figyelmét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!